Ingrediënten
- 1,5 kg gemengde visfilets
- 250 g rauwe grote garnalen
- 150 g vongole (of kokkels)
- 2 uien, fijngesneden
- 4 el extra virgine olijfolie
- 4 tenen knoflook, fijngehakt
- 500 g tomaten, ontveld en fijngehakt
- of 1 blik tomatenblokjes van 400 g
- 2,5 dl droge witte fijn
- 2 el azijn
- 1,5 l visbouillon
- 4 el fijngesneden bladpeterselie
- 8 sneetjes brood, geroosterd
- zout en versgemalen zwarte peper
- 2 tl suiker
-
Verhit de olie in een grote pan. Smoor de uien op laag vuur tot ze glazig zijn.
-
Voeg de knoflook toe en roer regelmatig. Fruit de uien en knoflook totdat ze lichtbruin zijn.
-
Voeg de tomaten toe en laat 10 minuten meebakken.
-
Giet de azijn en wijn in de pan en laat alles 10 minuten sudderen. Doe vervolgens de visbouillon erbij. Laat de soep 10 tot 20 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
-
Voeg de visfilets toe, begin met de vissoort met de langste kooktijd en laat de garnalen en de vongole pas als laatste, zo’n 3 minuten, meekoken.
-
Roer tot slot de peterselie door de soep.
-
Serveer met geroosterd brood.
Dorade (Zeebrasem)
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
85 kcal/356 kj
- Vetten:
-
0.70 g.
- Eiwitten:
-
18.50 g.
Griet
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
79 kcal/331 kj
- Vetten:
-
0.70 g.
- Eiwitten:
-
17.00 g.
Heek
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
78 kcal/327 kj
- Vetten:
-
0.90 g.
- Eiwitten:
-
17.30 g.
Heilbot
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
105 kcal/441 kj
- Vetten:
-
2.50 g.
- Eiwitten:
-
20.50 g.
Hollandse garnaal
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
90 kcal/380 kj
- Vetten:
-
2.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.
Kabeljauw
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
72 kcal/304 kj
- Vetten:
-
0.70 g.
- Eiwitten:
-
16.40 g.
Kokkels
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
64 kcal/267 kj
- Vetten:
-
0.10 g.
- Eiwitten:
-
15.50 g.
Makreel
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
- /
Pangasius
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
75 kcal/314 kj
- Vetten:
-
1.90 g.
- Eiwitten:
-
13.67 g.
Poon
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
118 kcal/494 kj
- Vetten:
-
5.03 g.
- Eiwitten:
-
17.02 g.
Schar
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
95 kcal/400 kj
- Vetten:
-
3.00 g.
- Eiwitten:
-
17.00 g.
Schelvis
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
79 kcal/334 kj
- Vetten:
-
0.30 g.
- Eiwitten:
-
19.00 g.
Tarbot
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
84 kcal/355 kj
- Vetten:
-
1.80 g.
- Eiwitten:
-
17.00 g.
Tong
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
79 kcal/332 kj
- Vetten:
-
2.10 g.
- Eiwitten:
-
15.00 g.
Wijting
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
85 kcal/358 kj
- Vetten:
-
1.20 g.
- Eiwitten:
-
18.50 g.
Zeebaars
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
120 kcal/503 kj
- Vetten:
-
2.80 g.
- Eiwitten:
-
23.50 g.
Zeeduivel
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
74 kcal/311 kj
- Vetten:
-
1.50 g.
- Eiwitten:
-
15.00 g.