FAQ

Op deze pagina lees je de antwoorden op vragen die veel gesteld worden over Visrecepten.nl, vis en de vissector. Staat jouw vraag hier niet tussen? Vul dan het contactformulier in.

Hoe maak in een account aan op Visrecepten.nl?

Wanneer je klikt op "Mijn recepten" rechtsboven op de pagina krijg je een pop-up te zien, waarbij je gevraagd wordt of je een account wilt aanmaken. Klik op de button "account aanmaken" en volg de stappen. Zie je geen pop-up? Ga in de menubalk dan naar "mijn account". Hier kun je een account aanmaken of inloggen via Facebook.

Hoe kan ik een recept printen?

Een recept printen is heel eenvoudig. Onder de bereidingswijze bij het recept zie je een printericoontje staan waarmee je het recept kunt printen.

Waar kan ik de voedingswaarden per vissoort terugvinden?

Informatie over de voedingswaarden van de verschillende vissoorten kun je terugvinden op de individuele pagina's van de soorten. Ga naar Visrecepten.nl/over-vis/vissoorten en klik op de vissoort waar je van wilt weten welke voedingsstoffen deze bevat per 100 gram onbereid product. Onderaan de pagina vind je alle informatie die bij ons bekend is.

Wat is de aanlandplicht?

De Europese aanlandplicht betekent dat vissers alle commerciële soorten aan land moeten brengen (https://ec.europa.eu/fisheries/cfp/fishing_rules/discards_en). Commerciële soorten zijn vissoorten die onder een vangstquotum vallen of waarvoor een minimummaat geldt. Voordat de aanlandplicht werd ingevoerd, moesten de vissers vis waarvoor ze geen quotum (meer) hadden of ondermaatse vis juist terugzetten in zee (dit noemen we‘discarden’).

 

Stel jouw vraag aan Visrecepten.nl