Van schip tot schap: De reis van de vis
Weet jij waar de vis die op jouw bord ligt vandaan komt?
Wanneer je een wild gevangen vis op het bord hebt liggen, is de kans groot dat deze uit onze eigen Noordzee komt. Wist je dat wij Nederlanders grote visexporteurs zijn? Soorten die wij veel exporteren zijn bijvoorbeeld haring, schol en tong. Daar mogen we best een beetje trots op zijn. Eigenlijk is het zonde dat we zoveel van ‘onze’ vis niet zelf opeten, maar exporteren. Vis die niet afkomstig is uit de Noordzee komt vaak uit de Atlantische of Middellandse Zee. Daarnaast is er natuurlijk ook vis die in Nederland of in het buitenland wordt gekweekt.
Al komt het visje dat op jouw bord ligt gewoon uit onze eigen Noordzee, toch heeft het vaak een hele reis achter de rug. We nemen je op Visrecepten mee op deze reis om je te laten zien waar jouw vis vandaan komt en wie er allemaal mee in aanraking komen. Stuk voor stuk zijn het ‘mannen en vrouwen van de zee’ met een passie voor vis. De reis hebben we onderverdeeld in zes hoofdstukken.
Klik op onderstaande links om meer over de verschillende onderdelen van de reis te weten te komen: