Werk aan de winkel

De vis die gekocht is op de veiling, wordt zo snel mogelijk in vrachtwagens vervoerd naar de bedrijven die de vis verder verwerken.

Om een zo vers mogelijk product te kunnen garanderen, wordt de vis gedurende het hele traject op ijs bewaard en gekoeld getransporteerd. Aangekomen bij de visverwerkende bedrijven gaat de vis ook direct de koelcel in.

verwerking vis

Afhankelijk van het product wordt deze verder verwerkt en verpakt. Producten als schol, schar en bot worden bijvoorbeeld gefileerd en eventueel gepaneerd om vervolgens verpakt te worden. Bij een product als makreel wordt deze eerst gezouten en in een rookkast gehangen om daarna verpakt te worden. Het volgende station is de horeca, de groothandel, de supermarkt of de export naar het buitenland.
 

Vervolg de reis van de vis naar 'in de vitrine'

 

Het verhaal van... Jan, productiemedewerker

Jan Kwakman werkt als productiemedewerker in een bedrijf in Edam dat platvis verwerkt en exporteert. Jan werkt al 15 jaar in de visindustrie en komt ook nog eens uit Volendam. Vis is dus de rode draad in zijn leven.

Jan Kwakman

'We leveren met name veel producten met toegevoegde waarde, zoals gepaneerde vis en vriesverse vis. Mijn werk heeft een grote invloed op de kwaliteit, waardoor we een prachtig eindproduct kunnen afleveren'

Het verhaal van... Jakob, makreelroker

Jakob is ondanks zijn jonge leeftijd al 10 jaar werkzaam ''in de vis". Deze Urker werkt met trots in Nederlands grootste makreelrokerij.

Jakob Makreelroker

'Het mooie aan makreel is dat het niets nodig heeft om de vis lekker te maken. Het is gewoon zouten, roken en eten maar. En geloof me: het is heerlijk!'

Lees meer verhalen als die van Jakob

vissoorten

Welke vissoorten zijn er?

Er zijn heel veel verschillende vissoorten, waarvan kabeljauw, zalm en haring je bekend zullen zijn. Ben je benieuwd welke vissoorten er nog meer zijn en wat voor heerlijke gerechten je er mee kunt maken? Alle biologische, culiniare en achtergrondinformatie over elke vissoort ben je bij Visrecepten.nl aan het juiste adres!

Lees meer over vissoorten

Jouw recepten

Mijn favoriete recepten

Wordt het vanavond een scholletje, een broodje makreel of een heerlijke vistaart? Op Visrecepten.nl ben je aan het juiste adres voor de allerlekkerste recepten met vis. Met ruim 1.000 recepten kan het bijna niet anders dan dat jouw favoriete recept er tussen zit. Maak een account aan en sla al je favoriete recepten op.

Bekijk mijn recepten