Vis & vetgehalte: een overzicht

Probeer je op de lijn te letten of wil je om gezondheidsredenen ervoor zorgen dat je voldoende goede vetten binnenkrijgt? Dan is dit overzicht een uitkomst. Je ziet in een oogopslag in welke categorie elke vis valt, van magere soorten tot medium en vet.

 


Wist je dat?

Hoe vetter de vis, hoe meer omega 3 hij bevat!


 

 

Magere soorten
(0-2 gr vet)
Medium vette soorten
(2-10 gr vet)
Vette soorten
(10 gr vet)

Coquilles

Schol

Haring

Inktvis

Poon

Makreel

Kabeljauw

Garnalen

Paling

Koolvis

Tarbot

Sprot

Tong

Tonijn

Zalm

Wijting

Zeewolf

 

Zeeduivel

Heilbot

 

Mosselen

Mul

 

Oesters

Zeebaars

 

Schelvis

Zwaardvis

 

Tilapia

Pangasius

 
 

Forel

 
 

Roodbaars

 
 

Ansjovis

 

 

Sardientjes

 

Gezondheid

Hartstikke gezond

Vis is goed voor de gezondheid. Visvetzuren zijn goed voor je hart en bloedvaten (ongeveer 10% lager risico op overlijden aan hartziekten). Het is daarom niet voor niets dat het Voedingscentrum adviseert om minimaal 1 keer per week bij voorkeur vette vis te eten, zoals makreel haring, sardines of zalm. © Voedingscentrum

Lees meer

Jouw recepten

Mijn favoriete recepten

Wordt het vanavond een scholletje, een broodje makreel of een heerlijke vistaart? Op Visrecepten.nl ben je aan het juiste adres voor de allerlekkerste recepten met vis. Met ruim 1.000 recepten kan het bijna niet anders dan dat jouw favoriete recept er tussen zit. Maak een account aan en sla al je favoriete recepten op.

Bekijk mijn recepten

Gezondheid

Fit en mooi met vis

Vis is veel meer dan alleen lekker. Het bevat veel vitaminen en mineralen die er voor zorgen dat je lijf in topconditie is en blijft. Ook zie je er beter uit door het eten van vis. Gooi de dure crèmes dus maar weg en eet vaker vis! Ook als je als je iets aan je figuur wilt doen of intensief aan het sporten bent is vis de ideale basis.  

Lees hier hoe dat zit