Vis & vetgehalte: een overzicht
Probeer je op de lijn te letten of wil je om gezondheidsredenen ervoor zorgen dat je voldoende goede vetten binnenkrijgt? Dan is dit overzicht een uitkomst. Je ziet in een oogopslag in welke categorie elke vis valt, van magere soorten tot medium en vet.
Wist je dat?
Hoe vetter de vis, hoe meer omega 3 hij bevat!
Magere soorten (0-2 gr vet) |
Medium vette soorten (2-10 gr vet) |
Vette soorten (10 gr vet) |
---|---|---|
Coquilles |
Schol |
Haring |
Inktvis |
Poon |
Makreel |
Kabeljauw |
Garnalen |
Paling |
Koolvis |
Tarbot |
Sprot |
Tong |
Tonijn |
Zalm |
Wijting |
Zeewolf |
|
Zeeduivel |
Heilbot |
|
Mosselen |
Mul |
|
Oesters |
Zeebaars |
|
Schelvis |
Zwaardvis |
|
Tilapia |
Pangasius |
|
Forel |
||
Roodbaars |
||
Ansjovis |
||
|
Sardientjes |
Hartstikke gezond
Vis is goed voor de gezondheid. Visvetzuren zijn goed voor je hart en bloedvaten (ongeveer 10% lager risico op overlijden aan hartziekten). Het is daarom niet voor niets dat het Voedingscentrum adviseert om minimaal 1 keer per week bij voorkeur vette vis te eten, zoals makreel haring, sardines of zalm. © Voedingscentrum
Mijn favoriete recepten
Wordt het vanavond een scholletje, een broodje makreel of een heerlijke vistaart? Op Visrecepten.nl ben je aan het juiste adres voor de allerlekkerste recepten met vis. Met ruim 1.000 recepten kan het bijna niet anders dan dat jouw favoriete recept er tussen zit. Maak een account aan en sla al je favoriete recepten op.
Fit en mooi met vis
Vis is veel meer dan alleen lekker. Het bevat veel vitaminen en mineralen die er voor zorgen dat je lijf in topconditie is en blijft.
Ook zie je er beter uit door het eten van vis. Gooi de dure crèmes dus maar weg en eet vaker vis!
Ook als je als je iets aan je figuur wilt doen of intensief aan het sporten bent is vis de ideale basis.