Fit met vis

Vis is onderdeel van een gezond voedingspatroon en staat daarom in de Schijf van Vijf. Visvetzuren zijn goed voor je hart- en bloedvaten en de vele vitaminen en mineralen die je uit vis haalt, helpen je lichaam gezond en sterk de houden. Daarom adviseert het Voedingscentrum om 1 keer per week vis te eten. 

Gezond gewicht

Ben je fanatiek aan het sporten, wil je wat kilo’s afvallen of aankomen? Ook dan is vis jouw beste vriend.
Eiwitten, waar vis zeer rijk aan is, zijn namelijk heel belangrijk voor de ondersteuning van de spieropbouw en het herstel na het sporten. Bovendien zitten in vis doorgaans minder calorieën, wat ook weer helpt in de strijd tegen de kilo's.

Een eiwitrijke maaltijd voor een (langdurig) verzadigd gevoel, waardoor je minder snel opnieuw trek krijgt en het makkelijker wordt om tussendoortjes te laten staan. ©DrogeSpieren

weegschaal

Gezond aankomen

Wie juist op een verantwoorde manier wat kilo’s wil aankomen doet er goed aan veel vis te eten die rijk is aan gezonde vetten.
Denk hierbij aan bijvoorbeeld zalm, makreel en tonijn.
Om spieren op te bouwen is eiwit nodig en is het belangrijk dat je veel beweegt. 
Neem dus zo nu en dan wat extra vet, bijvoorbeeld in de vorm van noten, avocado en bovengenoemde vette vissen.

Kortom: Vis eten is niet alleen lekker en goed voor je gezondheid, je voelt je ook nog eens fit!

©Voedingscentrum

Eet jezelf fit en mooi met deze recepten

Gezondheid

Hartstikke gezond

Vis is goed voor de gezondheid. Visvetzuren zijn goed voor je hart en bloedvaten (ongeveer 10% lager risico op overlijden aan hartziekten). Het is daarom niet voor niets dat het Voedingscentrum adviseert om minimaal 1 keer per week bij voorkeur vette vis te eten, zoals makreel haring, sardines of zalm. © Voedingscentrum

Lees meer

Vis van de Maand

Schar, eerste nieuwe 'Vis van de Maand' 2022

We hebben weer een nieuwe 'Vis van de Maand'! Januari staat in het teken van de schar. Schar is een vis waarvan de smaak in de buurt komt van schol. Heel betaalbaar en mager bovendien, ideaal voor deze maand waarin veel mensen de broekriem letterlijk en figuurlijk weer aanhalen. Vraag bij je visspecialist naar het nieuwe 'Vis van de Maand'-recept met gebakken schar en teriyaki wintergroenten.

Lees hier meer

vissoorten

Welke vissoorten zijn er?

Er zijn heel veel verschillende vissoorten, waarvan kabeljauw, zalm en haring je bekend zullen zijn. Ben je benieuwd welke vissoorten er nog meer zijn en wat voor heerlijke gerechten je er mee kunt maken? Alle biologische, culiniare en achtergrondinformatie over elke vissoort ben je bij Visrecepten.nl aan het juiste adres!

Lees meer over vissoorten