Fit met vis

Vis is onderdeel van een gezond voedingspatroon en staat daarom in de Schijf van Vijf. Vis bevat veel vitamines, mineralen, eiwit, ijzer en gezonde vetten. De Gezondheidsraad adviseert daarom minimaal één keer per week vis te eten. 

Vis en een gezond gewicht

Ben je fanatiek aan het sporten? Ook dan is vis jouw beste vriend. Vis is een van de meest eiwitrijke voedingsbronnen. Het bevat ongeveer 20% eiwitten, afhankelijk van welke soort vis je neemt. Daarnaast is het eiwit van vis erg goed te verteren omdat deze geen collageen of elastine bevatten, de zogenaamde bindweefsel-eiwitten. In eiwit zitten aminozuren waar het lichaam niet buiten kan. Genoeg eiwit eten is dus belangrijk voor een goede gezondheid en belangrijk voor de ondersteuning van de spieropbouw en het herstel na he sporten. De volgende vissoorten bevatten veel eiwit: kabeljauw, sardientjes, makreel, forel, tonijn, zalm, haring, krab, kreeft en garnalen.

Een eiwitrijke maaltijd is goed voor een (langdurig) verzadigd gevoel, waardoor je minder snel opnieuw trek krijgt en het makkelijker wordt om tussendoortjes te laten staan.

weegschaal

Wie juist op een verantwoorde manier wat kilo’s wil aankomen, doet er goed aan veel vis te eten die rijk is aan gezonde vetten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld zalm, makreel en haring. Neem zo nu en dan ook wat extra vet uit bijvoorbeeld noten en avocado. 

Vis eten is niet alleen lekker en gezond,

je voelt je ook nog eens fit!

 

Lees alles over vis en gezondheid hier.

Gezondheid

Hartstikke gezond

Vis is goed voor de gezondheid. Visvetzuren zijn goed voor je hart en bloedvaten (ongeveer 10% lager risico op overlijden aan hartziekten). Het is daarom niet voor niets dat het Voedingscentrum adviseert om minimaal 1 keer per week bij voorkeur vette vis te eten, zoals makreel haring, sardines of zalm. © Voedingscentrum

Lees meer

Vis van de Maand

Schol, Vis van de Maand mei

Samen met de vissector geven wij elke maand een andere vissoort een podium. De kalender 'Vis van de Maand' is samengesteld in samenspraak met vissers, groothandelaren en detaillisten. Hierbij is rekening gehouden met seizoenen, beschikbaarheid en welke vis extra aandacht verdient. In mei is schol 'Vis van de Maand'. Vraag je visspecialist naar het nieuwe 'Vis van de Maand'-recept scholpannetje met cherrytomaatjes, groenten en mosterd.

Lees hier meer over schol

vissoorten

Welke vissoorten zijn er?

Er zijn heel veel verschillende vissoorten, waarvan kabeljauw, zalm en haring je bekend zullen zijn. Ben je benieuwd welke vissoorten er nog meer zijn en wat voor heerlijke gerechten je er mee kunt maken? Alle biologische, culiniare en achtergrondinformatie over elke vissoort ben je bij Visrecepten.nl aan het juiste adres!

Lees meer over vissoorten