Fit met vis

Vis is onderdeel van een gezond voedingspatroon en staat daarom in de Schijf van Vijf. Vis bevat veel vitamines, mineralen, eiwit, ijzer en gezonde vetten. De Gezondheidsraad adviseert daarom minimaal één keer per week vis te eten. 

Vis en een gezond gewicht

Ben je fanatiek aan het sporten? Ook dan is vis jouw beste vriend. Vis is een van de meest eiwitrijke voedingsbronnen. Het bevat ongeveer 20% eiwitten, afhankelijk van welke soort vis je neemt. Daarnaast is het eiwit van vis erg goed te verteren omdat deze geen collageen of elastine bevatten, de zogenaamde bindweefsel-eiwitten. In eiwit zitten aminozuren waar het lichaam niet buiten kan. Genoeg eiwit eten is dus belangrijk voor een goede gezondheid en belangrijk voor de ondersteuning van de spieropbouw en het herstel na he sporten. De volgende vissoorten bevatten veel eiwit: kabeljauw, sardientjes, makreel, forel, tonijn, zalm, haring, krab, kreeft en garnalen.

Een eiwitrijke maaltijd is goed voor een (langdurig) verzadigd gevoel, waardoor je minder snel opnieuw trek krijgt en het makkelijker wordt om tussendoortjes te laten staan.

weegschaal

Wie juist op een verantwoorde manier wat kilo’s wil aankomen, doet er goed aan veel vis te eten die rijk is aan gezonde vetten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld zalm, makreel en haring. Neem zo nu en dan ook wat extra vet uit bijvoorbeeld noten en avocado. 

Vis eten is niet alleen lekker en gezond,

je voelt je ook nog eens fit!

 

Lees alles over vis en gezondheid hier.

Eet jezelf fit met deze recepten

Gezondheid

Hartstikke gezond

Vis is goed voor de gezondheid. Visvetzuren zijn goed voor je hart en bloedvaten (ongeveer 10% lager risico op overlijden aan hartziekten). Het is daarom niet voor niets dat het Voedingscentrum adviseert om minimaal 1 keer per week bij voorkeur vette vis te eten, zoals makreel haring, sardines of zalm. © Voedingscentrum

Lees meer

Vis van de Maand Recept Februari

Fish pie met wijting, groenten en oude kaas

Wijting krijgt deze maand het podium dat hij verdient. Wijting behoort tot de familie van de kabeljauw en heeft een gelijkwaardige smaak. Als we de Fransen mogen geloven is deze vis een ware delicatesse. De structuur van het vlees is zachter en vergt een kortere bereidingstijd. Menig restaurant en sterrenchef plaatsen deze vis graag op de kaart. Ga zelf aan de slag met het recept van de maand en wees een sterrenchef in eigen keuken! Deze fish pie uit de oven staat binnen 30 minuten op tafel.    

Ga hier naar het recept

vissoorten

Welke vissoorten zijn er?

Er zijn heel veel verschillende vissoorten, waarvan kabeljauw, zalm en haring je bekend zullen zijn. Ben je benieuwd welke vissoorten er nog meer zijn en wat voor heerlijke gerechten je er mee kunt maken? Alle biologische, culiniare en achtergrondinformatie over elke vissoort ben je bij Visrecepten.nl aan het juiste adres!

Lees meer over vissoorten