Over vis

Over  de verschillende vissoorten, vis kopen en bewaren is veel te vertellen. Niet vreemd dat veel mensen hier vragen over hebben. Want waar moet je nu precies op letten bij het kopen van vis? Kan ik verse vis invriezen of niet? Voor de antwoorden op deze vragen ben je bij Visrecepten.nl aan het juiste adres.

De keuze is reuze: vissoorten

Wist je dat alleen al in onze eigen Noordzee 220 verschillende vissoorten leven? Niet vreemd dus dat je niet alles weet van elke vissoort. Sterker nog, veel soorten ken je misschien niet eens van naam. Wat dacht je bijvoorbeeld van een steenbolk, poon of geep? Op onze vissoorten pagina lees je alles over de verschillende vissoorten zoals hun leefgebied, kleur, voedingstoffen per portie en in welke periode van het jaar je deze het best kunt eten.

Leer meer over vissoorten

Hier let je op bij het kopen van verse vis

Er gaat niets boven echt verse vis. Maar waar moet je op letten bij het kopen ervan? We geven je vijf aandachtspunten, zodat jij de kenner wordt op het gebied van verse vis.

Naar de tips voor verse vis

 

Alles over het bewaren van vis

Hoe lang blijft een blikje tonijn goed? Hoe is verse vis houdbaar en hoe kun je de kwaliteit zo optimaal mogelijk houden in de koelkast? Op al deze vragen vind je antwoord op de pagina over het bewaren en de houdbaarheid van vis.

Leer alles over vis bewaren

Vis fileren kun je leren

Zelf vis fileren zou je minimaal  een keer in je leven geprobeerd moeten hebben. Waarom en hoe je zowel rondvis als platvis fileert vertellen we je graag. Bekijk het stappenplan en de handige instructievideo's.

Leer mij alles over vis fileren

Kooktechniek

Cheatsheet bereidingstijden

Weet je vaak niet zo goed hoe lang je garnalen, een vismoot of een hele vis moet garen? Visrecepten heeft de oplossing voor alle hobby-chefs: een handig overzicht waarop je per gewicht kunt zien hoelang je het moeten bakken, , stoven, stomen enz. Het kan niet meer mislukken!

Ga snel naar de cheatsheet

Duurzaamheid

Keurmerken voor duurzame vis

Wie met een goed gevoel vis op tafel wil zetten, kiest bewust voor voor een duurzaam gevangen of gekweekte vis. Het is niet altijd te achterhalen waar een vis vandaan komt en op welke manier deze is gevangen. Daarom zijn er diverse keurmerken in het leven geroepen, die het voor de consument in een oogopslag duidelijk maakt welke vis duurzaam gevangen is. Op de verpakking prijkt dan het keurmerk van MSC, ASC of Waddengoud.

Lees meer over de keurmerken