Recepten & bereiden

Om vrijwel elke hoek kun je tegenwoordig wel terecht voor een lekker visje. Bij de visspecialist, de horeca of de supermarkt wordt het assortiment steeds breder. Welke vissoort je uiteindelijk ook kiest, vers, in blik, gerookt of in een andere vorm: Visrecepten.nl helpt je op weg om het juiste recept te vinden en geeft je alle basistechnieken en weetjes die je maar nodig kunt hebben.

Leer de basistechnieken

Ben je nog geen ster in de keuken of wil je een keer iets andes proberen dan vis bakken?

We leggen alle basisbereidingen zoals bakken, frituren, stoven, stomen etc. etc. stap voor stap aan je uit zodat het niet (meer) kan mislukken.

Leer de basistechnieken

De gouden tips & tricks voor in de keuken

Chefs, hobbykoks en echte viskenners uit de vissector delen de beste tips voor de bereiding van vis met jou. Doe er je voordeel mee, want het bewaren, voorbereiden en garen van vis wordt op deze manier een stuk makkelijker.

Lees de gouden tips

Uitgelicht deze maand:

Winterse kost

De temperaturen dalen en de sneeuw dwarrelt zo nu en dan naar beneden. Tijd om wat vaker de de (warme) keuken in te duiken en stevige kost klaar te maken.  Kies voor lekkere stoofpotten of ovenschotels met vis van het (winter)seizoen zoals tarbot, griet en wijting. Deze vissen zijn nu op de top van hun smaak en hebben lekker dik visvlees.

Naar de wijtingrecepten  Naar de tarbotrecepten 

Naar de grietrecepten

Cheatsheet bereidingstijden

Weet je nooit hoelang zalm in de oven moet of wanneer een scholletje goed doorbakken is? Voor al dat soort momenten in de keuken hebben wij 'de cheatsheet bereidingstijden' in het leven geroepen. Hier kun je snel even spieken wanneer jouw vis 'cooked to perfection' is.

 

Bekijk de cheatsheet

Ga direct naar de recepten!