Recepten & bereiden

Om vrijwel elke hoek kun je tegenwoordig wel terecht voor een lekker visje. Bij de visspecialist, de horeca of de supermarkt wordt het assortiment steeds breder. Welke vissoort je uiteindelijk ook kiest, vers, in blik, gerookt of in een andere vorm: Visrecepten.nl helpt je op weg om het juiste recept te vinden en geeft je alle basistechnieken en weetjes die je maar nodig kunt hebben.

Leer de basistechnieken

Ben je nog geen ster in de keuken of wil je een keer iets anders proberen dan vis bakken?

We leggen alle basisbereidingen zoals bakken, frituren, stoven, stomen etc. etc. stap voor stap aan je uit zodat het niet (meer) kan mislukken.

Leer de basistechnieken

De gouden tips & tricks voor in de keuken

Chefs, hobbykoks en echte viskenners uit de vissector delen de beste tips voor de bereiding van vis met jou. Doe er je voordeel mee, want het bewaren, voorbereiden en garen van vis wordt op deze manier een stuk makkelijker.

Lees de gouden tips

Uitgelicht deze maand:

Lekkere lentevis

Het is lente en dat betekent dat een heleboel zilte zaligheden uit zee weer op de top van hun smaak zijn. Denk bijvoorbeeld aan de vissoorten tongschar, makreel en schol. Deze soorten laten zich moeiteloos omtoveren tot frisse lentegerechten. Zeker in combinatie met de heerlijkste voorjaarsgroenten zoals asperges, nieuwe aardappels, rode bieten en spinazie om er maar een paar te noemen.

Naar de recepten met vis & lentegroenten

Naar de recepten met lekkere lentevis

Cheatsheet bereidingstijden

Weet je nooit hoelang zalm in de oven moet of wanneer een scholletje goed doorbakken is? Voor al dat soort momenten in de keuken hebben wij 'de cheatsheet bereidingstijden' in het leven geroepen. Hier kun je snel even spieken wanneer jouw vis 'cooked to perfection' is.

 

Bekijk de cheatsheet

Ga direct naar de recepten!