Gouden tips & tricks voor in de keuken
Bij Visrecepten.nl ben je aan het juiste adres voor ALLES over vis, dus ook de gouden tips & tricks die jouw leven in de keuken een stuk makkelijker maken. Heb je zelf nog een tip die hier niet tussen staat? Deel 'm dan met ons via info@visbureau.nl of onze Facebookpagina facebook.com/Visrecepten.
Brood in de frituurpan
Het is belangrijk dat het vet in de (frituur)pan goed voorverwarmd is tot 180°C wanneer je vis gaat frituren. Een handige manier om de temperatuur te checken is door er een stukje brood in te gooien. Als het snel boven komt drijven, is de temperatuur goed.
Superkrokant
Voor een superkrokant laagje om je vis haal je filet eerst door de melk en rol het dan door de bloem.
Lekker smeuïg
Leg gerookte paling, zalm, haring en makreel een half uurtje voor het serveren buiten de koelkast. Zo wordt het visvlees smeuïger en de smaak intenser.
Weg luchtjes
Heb je een hekel aan de geur van gebakken vis die lang in huis blijft hangen? Zet dan een pan met water, citroenschil en een geplette knoflook op het vuur terwijl je vis bakt.
Extra snel ontdooien
Wil je vis uit de vriezer snel ontdooid hebben, leg de vis dan een uurtje in koud water met wat zout. Het zout versnelt het ontdooiproces.
Visgeur van je handen
Ruiken je handen na het fileren naar vis? Was ze dan met zeep en spoel daarna af met wat citroensap of azijn. Eventueel kun je daarna je handen nog eens met zeep wassen.
Gaar of niet?
Zeker weten of je visje gaar is? Steek dan de punt van je mes in de vis en leg 'm tegen je lip. Voelt het warm aan, dan is deze klaar om geserveerd te worden!
Ontschubben doe je zo!
Koop je een hele vis, die je zelf gaat fileren dan kan het zijn dat de vis nog ontschubt moet worden. Om dit klusje snel te klaren, leg je de vis eerst in kokend water en vervolgens in koud water. Op die manier krijg je de schubben er makkelijker vanaf.
Zo valt vis niet uit elkaar in de pan
Valt jouw vis altijd in de pan uitelkaar? Hoe je dit kunt voorkomen, is een veelgestelde vraag. Er zijn een aantal punten waar je op kunt letten.
- Zorg voor een goede pan met antiaanbaklaag, die goed op temperatuur is.
- Bak bij voorkeur de vis op de huid. Dit zorgt er voor dat het visvlees beter bijelkaar blijft.
- Leg eventueel een bakpapiertje in de pan
- Bak de vis niet te lang. De kans is dan groter dat het visvlees droog wordt en uitelkaar valt
- Laat de vis met rust. Keer de filet maximaal één keer.