(GOUR)MET ELKAAR Gezond met vis

De zomer lonkt. Een tijd waarin we traditiegetrouw graag met elkaar (buiten) zijn en eropuit trekken. Deze zomer gaan we vooral in eigen land genieten van thuis samenzijn met gezin, vrienden of familie. De ‘social distancing’ vanwege het coronavirus laat ons onze gezondheid en 'gezellig thuis met elkaar' meer dan ooit waarderen.

(GOUR)met vis

Maak het gezellig in eigen tuin, op balkon of zet de ramen wijd open en ... ga gourmetten! Wacht niet tot de kerstdagen om het gourmetstel uit de kast te halen, maar zet het deze zomer al op tafel. Of je nu met z’n tweeën of vieren bent, het is fijn om een avondje buiten te eten en alles lekker buiten te bereiden. 

En omdat we ons meer dan ooit bewust zijn van het belang van gezonde voeding en een goede weerstand, doe eens iets anders en gourmet deze zomer met vis. Niet alleen gezellig en makkelijk maar ook nog eens gezond!

Buiten-gewoon-genieten

Je kunt het zo simpel of uitgebreid maken als je zelf wilt. Of je nu gebruikmaakt van een kant-en-klaar vispakket of er zelf een samenstelt: het belangrijkste is dat je mooie, verse vis gebruikt. Koop verschillende soorten vis, maak er visspiesjes van of bereid ze in zijn geheel. Gebruik een eenvoudige, snelle marinade die bij alle vis past en vul de tafel met verschillende bijgerechtjes zoals vers brood, frisse salade en andere lekkernijen. Laat die heerlijke zomeravonden maar komen. 

 

(GOUR)met kids

Receptideetjes

  • Laat wat inktvisringen ongeveer 15 minuten marineren in een marinade van koriander, knoflook en olijfolie. Dan heel eventjes op de grill, dippen in limoenmayonaise en smullen! 
  • Visfrietjes koop je bij de visspecialist en met wat olie op de plaat kun je ze heel eenvoudig grillen. Een ideaal product voor de ‘startende kleine griller’: er kan (bijna) niets mis gaan.
  • Maak als bijgerecht een groentedip. Snijd een komkommer en een paprika in lange repen en vul een bakje met snoeptomaatjes. Vul tevens een bakje met in stukken gesneden landbrood. Serveer hier bijvoorbeeld hummus en/of tzatziki dip bij. Grillen maar!

Tip: Lekker met de volwassenen aan tafel en de kids een eigen plek? Maak dan voor hen een picknickplek ergens in de tuin. Het enige dat je nodig hebt is schaduw, een (lang) verlengsnoer en een groot kleed met wat kussens.

Vraag je visspecialist naar de (Gour)met elkaar-special 

special

 

Natuurlijk inspireren we je graag met meer ideeën en laten we je zien wat er allemaal mogelijk is in de wereld van gourmetten met vis. Daarom is de zomerspecial (Gour)met elkaar vanaf dit voorjaar verkrijgbaar bij de visspecialist.

Een magazine boordevol tips&tricks, informatie over de meest geschikte vissoorten, trendy apparaten en natuurlijk heerlijke recepten om buiten met elkaar van te genieten.

Zo wordt ook deze zomer een feest!

Deze actie is een initiatief van het Nederlands Visbureau en is mogelijk gemaakt met steun van de Europese Unie middels het Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij (EFMZV).

EU logo