(GOUR)MET ELKAAR Gezond met vis

De zomer lonkt. Een tijd waarin we graag met elkaar (buiten) zijn. Maak het gezellig in eigen tuin, op balkon of zet de ramen wijd open en ... ga gourmetten! Wacht niet tot de kerstdagen om het gourmetstel uit de kast te halen, maar zet het juist in de zomer al op tafel. Of je nu met z’n tweeën of vieren bent, het is fijn om een avondje buiten te eten en alles lekker buiten te bereiden.     

(GOUR)met vis

Omdat we ons meer dan ooit bewust zijn van het belang van gezonde voeding en een goede weerstand, doe eens iets anders en gourmet deze zomer met vis. Niet alleen gezellig en makkelijk maar ook nog eens gezond!

Buiten-gewoon-genieten

Je kunt het zo simpel of uitgebreid maken als je zelf wilt. Of je nu gebruikmaakt van een kant-en-klaar vispakket of er zelf een samenstelt: het belangrijkste is dat je mooie, verse vis gebruikt. Koop verschillende soorten vis, maak er visspiesjes van of bereid ze in zijn geheel. Gebruik een eenvoudige, snelle marinade die bij alle vis past en vul de tafel met verschillende bijgerechtjes zoals vers brood, frisse salade en andere lekkernijen. Laat die heerlijke zomeravonden maar komen. 

(GOUR)met kids

Receptideetjes

  • Laat wat inktvisringen ongeveer 15 minuten marineren in een marinade van koriander, knoflook en olijfolie. Dan heel eventjes op de grill, dippen in limoenmayonaise en smullen! 
  • Visfrietjes koop je bij de visspecialist en met wat olie op de plaat kun je ze heel eenvoudig grillen. Een ideaal product voor de ‘startende kleine griller’: er kan (bijna) niets mis gaan.
  • Maak als bijgerecht een groentedip. Snijd een komkommer en een paprika in lange repen en vul een bakje met snoeptomaatjes. Vul tevens een bakje met in stukken gesneden landbrood. Serveer hier bijvoorbeeld hummus en/of tzatziki dip bij. Grillen maar!

Tip: Lekker met de volwassenen aan tafel en de kids een eigen plek? Maak dan voor hen een picknickplek ergens in de tuin. Het enige dat je nodig hebt is schaduw, een (lang) verlengsnoer en een groot kleed met wat kussens.

Deze actie is een initiatief van het Nederlands Visbureau en is mogelijk gemaakt met steun van de Europese Unie middels het Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij (EFMZV).

EU logo