Cheatsheet bereidingstijden

Vis bereiden is makkelijker dan je denkt. De meeste vis heeft namelijk maar een korte bereiding nodig. Onderstaand schema is een handig cheatsheet geeft je een goed overzicht van de bereidingstijden per vissoort en kooktechniek. De genoemde tijden zijn in minuten.

bereiden

 

Hele vis Bakken Pocheren Stoven Oven (200°) Magnetron( 400W)
Schol 4-6 4-6 10-15 15-20 3-5
Grote garnalen 3-4 3-4 7-10 7-10 3-5
Sliptong 4-6 4-6 10-15 15-20 3-5
Forel 8-10 8-10 15-20 15-20 3-5
           
Verse filets of moten          
Schol 3-5 3-5 8-10 15-20 2-3
Kabeljauw 4-6 4-6 8-10 15-20 2-3
Zalm 4-6 4-6 8-10 15-20 2-3
Roodbaars 3-5 3-5 8-10 15-20 2-3
Tilapia 4-6 4-6 8-10 15-20 2-3
Pangasius 4-6 4-6 8-10 15-20 2-3
Zeebaars 3-5 3-5 8-10 15-20 2-3
Zeewolf 4-6 4-6 8-10 15-20 2-3

Vind een recept bij de vis van jouw keuze: