Ingrediënten

  • 200 gram gezeefde bloem
  • 2 eieren
  • 1 dl water
  • 1 flesje bier
  • garnalen
  • mosselen
  • kabeljauwfilet
  • tarbot
  • zeeduivel
  • zeewolf
  • tonijn
  • schol
  • zalm
  • Oriëntaalse dipsaus:
  • 1 dl sojasaus
  • 1 el citroensap
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 theelepel sesamolie
  • 2 el bieslook, fijngehakt

Bereiding

Een smakelijke variant op visfondue is tempura met oriëntaalse saus.

Tempura: maak voor de tempura een beslag van 200 gram gezeefde bloem. Klop 2 eieren los met 1 dl water. Giet het mengsel met 1 flesje bier in gedeelten bij de bloem en klop goed tot een dikte van flensjesbeslag. Ga eventueel uit van 250 gram tempuramix en volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Wentel de vis door het beslag en frituur deze in de hete olie in de fonduepan goudbruin.



Oriëntaalse dipsaus

meng 1 dl sojasaus met 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel sambal oelek, 1 theelepel sesamolie en 2 eetlepels fijngehakte bieslook (vers of diepvries).

Tips voor fondue in olie

Gepelde grote garnalen of gekookte mosselen bestrooid met viskruiden.

Gekruide blokjes: kabeljauwfilet met cajunkruiden, tonijn met sambal,schol ingesmeerd met pesto,zalm met provençaalse kruiden.