#Receptafette: onze foodie estafette

Met onze Receptafette dagen wij een select groepje gerenommeerde foodies uit een visrecept te maken voor vier personen met een bepaald thema waarbij verse vis het hoofdingrediënt is. Een maand lang, iedere woensdag, publiceren wij op onze social mediakanalen en website een visrecept met dat thema van een van de foodies. De foodie daagt vervolgens een andere foodie uit de challenge ook aan te gaan.

Nederlanders eten overall te weinig vis, groente en fruit. Dit veroorzaakt onder meer gezondheidsproblemen. De door het Voedingscentrum aanbevolen consumptie van ten minste een keer per week vis wordt niet gehaald. Er is een groep Nederlanders die heel weinig en/of helemaal geen vis, schaal- of schelpdieren eet.

Vooral de jongere generatie – en daarmee zijn zij ook bepalend voor de opvoeding van de jeugd met vis als vast onderdeel van de voeding – blijft meer en meer achter. Veel mensen eten geen vis, omdat ze er niet mee zijn opgegroeid en daardoor geen kennis hebben van visbereiding. Dit betekent dat als zij minder bekend zijn met het eten van vis vanuit hun jeugd, ze het daarom ook niet bereiden voor zichzelf en/of voor hun kinderen. Hiermee wordt er iedere generatie weer een ongewenst eetpatroon doorgegeven welke van negatieve invloed zal zijn op de visafzet in de toekomst. Daarnaast heerst de perceptie dat vis duur is.

Debbie is een foodie in hart en nieren. Op haar blog Deb’s Bakery & Kitchen deelt ze haar passie voor lekker eten. Met een communicatiebureau in de foodbranche zet ze haar liefde voor goed eten ook in tijdens haar werk. Fun fact: Debbie heeft een tijdje bij het Nederlands Visbureau gewerkt.

Bekijk hier haar airfryer-recept fajita's met kabeljauw crispy, aubergine en venkel van Debbie.

De wieg van Hanneke de Jonge van Culinea heeft letterlijk en figuurlijk in een keuken gestaan. Namelijk in de keuken van het restaurant van mijn ouders. Hier is haar liefde voor lekker eten ook begonnen. Ze kookt dagelijks vers en met zoveel mogelijk lokale ingrediënten van het seizoen.

Bekijk hier haar airfryer-recept scholfilets met bloemkoolcouscous

Lucia Veerman van Food Places timmert sinds een paar jaar aan de weg als food blogger en niet zonder resultaat. Ze geniet volop van het in de keuken staan en maakt graag gerechten met vis.

Bekijk hier haar airfryer-recept zeebaarsfilet uit de airfryer

Esmée van Es' Factory is moeder en een familiemens. Dol op eten koken en haar keuken. Kookt graag voor haar familie en vrienden en het liefst allemaal samen eten aan een grote tafel. Verder dol op (moes)tuinieren, haar hond en katten. 

Bekijk hier haar airfryer-recept taco's met gemarineerde wijting uit de airfryer

Bekijk hier onder onze andere Receptafette's: