Ingrediënten
- 4 stukjes zeebaars
- 1 citroen
- 1 grote ronde pompoen of 2 kleine
- 1 knolselderij
- 1 teen knoflook
- 1 groot bakje crème fraîche
- 1 klein bakje zeekraal
- verse kruiden, bijvoorbeeld basilicum of dille
- bloem
- olijfolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Was de pompoen(en) en smeer in met olijfolie. Pak een ovenschaal en zet daar de hele pompoen in samen met een teen knoflook (met schil). Laat deze 15 minuten garen in de oven. Snijd de knolselderij ondertussen in gelijke blokken.
- Voeg de blokjes knolselderij in de ovenschaal toe en zet nog 20 minuten terug in de oven.
- Als de groenten bijna gaar zijn, zet je de anti aanbakpan op middelhoog vuur, doe hier wat olie in en eventueel een klontje boter bij. Strooi een snuf van de bloem over de zeebaars.
- Bak de zeebaars in een paar minuten goudbruin. Door de bloem krijgt de vis een krokant korstje. Je kan de zeebaars meten met een thermometer, de ideale kerntemperatuur is 60°C.
- Haal nu de groenten uit de oven, halveer de pompoen en haal de pitten eruit en bewaar één helft voor later. Doe alle groenten in een kom zodat je ze goed kunt pureren. Pureer met een staafmixer of stamper de pompoen en knolselderij tot een gladde structuur. Doe er sap van een 1/2 citroen bij, druk de gepofte knoflook uit en doe het zachte knoflook pulp erbij. Breng op smaak met wat zout en peper.
-
Laat de créme fraîche, in een sauspannetje, in een paar seconden smelten en doe er wat verse kruiden en citroenzeste van een 1/2 citroen bij.
-
Pak vier borden en doe hier eerst de puree op en leg dan de zeebaars op de puree, wat zeekraal ernaast en besprenkel het gerecht met de crème fraîche. Strooi er nog wat verse kruiden zoals dille en/of basilicum overheen.
-
Snijd de andere helft van de pompoen in gelijke stukken en server deze bij het gerecht
Dit recept is gemaakt door: thelemonkitchen.nl
Zeebaars
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
120 kcal/503 kj
- Vetten:
-
2.80 g.
- Eiwitten:
-
23.50 g.