Nieuws

Op deze pagina lees je alle laatste nieuwtjes op het gebied van vis. Van de start van het haringseizoen, visgerelateerde events bij jou in de buurt tot leuke winacties en andere nieuwe items op de Visrecepten website.

woensdag 28 juni 2023

Vissige zomeruitjes van 2023

De hele zomerperiode kan menig visliefhebber zich wanen in de leukste vissersplaatsen van Nederland. Van Texel tot Yerseke: er is altijd wel een leuk evenement met een visserijtintje die je kunt bezoeken!  

Lees meer

dinsdag 27 juni 2023

VEILING EERSTE VAATJE HARING ZORGT VOOR MEGARECORD

Scheveningen, donderdag 22 juni - Vandaag is op de Visafslag Scheveningen het eerste vaatje Hollandse Nieuwe geveild voor maar liefst 159.500 euro. De opbrengst van het eerste haringvaatje, bij elkaar gebracht door tientallen bieders, is dit jaar geschonken aan Voedselbanken Nederland.

Lees meer

vrijdag 16 juni 2023

Vis on Fire!

De zomerperiode staat ook wel bekend als hét barbecueseizoen. De temperatuur stijgt, de BBQ krijgt weer een grondige schoonmaakbeurt, parken en tuinen raken overvol met fanatieke barbecueliefhebbers.

Lees meer

woensdag 21 september 2022

Support jij de Vangst van de Dag?

We beseffen het niet altijd, maar iedereen kan er op een overwachts moment afhankelijk van zijn: de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM).

Lees meer

woensdag 13 juli 2022

Ga eropuit deze zomer: bezoek een visserij uitje

Visserijgemeenten houden de visserijfoklore graag in ere door in de zomer oer-Hollandse evenementen te organiseren waar de bezoekers terug in de tijd kunnen gaan door oude tradities kunnen aanschouwen. Maar ook een kijkje in de keuken krijgen hoe de vissector innoveert.

Lees meer

woensdag 1 juni 2022

Visculinair zomer 2022 is uit!

De zon gaat weer vaker schijnen, korte broeken kunnen weer uit de kast en… een nieuwe editie van het magazine Visculinair is ‘geboren’: de zomer-editie van 2022.

Lees meer

maandag 24 januari 2022

Vitamine D & Vette Vis

Wie kent het niet: in het donker naar school of werk vertrekken en huiswaarts keren terwijl het opnieuw donker is. Deze periode zijn we sowieso vaker noodgedwongen binnen en krijgen we de zon heel wat minder te zien.

Lees meer