Nieuws
Op deze pagina lees je alle laatste nieuwtjes op het gebied van vis. Van de start van het haringseizoen, visgerelateerde events bij jou in de buurt tot leuke winacties en andere nieuwe items op de Visrecepten website.
Een visvervanger is geen vervanger van vis!
IN HET NIEUWS: Franse regering verbiedt vleesachtige namen op etiketten van vegetarische producten...Een onderwerp waar ook de Nederlandse vissector al geruime tijd aandacht voor vraagt.
DINSDAG 18 JUNI: EERSTE VAATJE HOLLANDSE NIEUWE ONDER DE HAMER
Op dinsdag 18 juni 2024 organiseert het Nederlands Visbureau, in opdracht van de Nederlandse Haringgroothandelsvereniging, de viering van de komst van de Hollandse Nieuwe, vangst 2024.
Feestelijk genieten
Laat je verrassen door de nieuwste wintereditie van de Visculinair! In deze uitgave inspireren wij je met 'visgebak' voor feestelijke momenten, tips voor een mooi gedekte tafel en leuke zilte schatten. Bovendien wordt ook vooruit gekeken naar 2024.
Doen! Vis en groenten in het seizoen
Komende maanden kunnen we weer volop genieten van seizoensgroenten zoals andijvie, boerenkool, broccoli, sperziebonen en spinazie. Nu horen we je denken: maar die zijn toch het hele jaar te koop? Dat klopt, maar groenten in het seizoen kopen, heeft wel degelijk voordelen.
Visconsumptie onder druk door inflatie
Toch kiest Nederland vaker voor vis in de horeca dan thuis op tafel
Vissige zomeruitjes van 2023
De hele zomerperiode kan menig visliefhebber zich wanen in de leukste vissersplaatsen van Nederland. Van Texel tot Yerseke: er is altijd wel een leuk evenement met een visserijtintje die je kunt bezoeken!
VEILING EERSTE VAATJE HARING ZORGT VOOR MEGARECORD
Scheveningen, donderdag 22 juni - Vandaag is op de Visafslag Scheveningen het eerste vaatje Hollandse Nieuwe geveild voor maar liefst 159.500 euro. De opbrengst van het eerste haringvaatje, bij elkaar gebracht door tientallen bieders, is dit jaar geschonken aan Voedselbanken Nederland.
Vis on Fire!
De zomerperiode staat ook wel bekend als hét barbecueseizoen. De temperatuur stijgt, de BBQ krijgt weer een grondige schoonmaakbeurt, parken en tuinen raken overvol met fanatieke barbecueliefhebbers.
START HARINGSEIZOEN UITGESTELD TOT VRIJDAG 23 JUNI
Vandaag heeft de Nederlandse Haringgroothandelsvereniging besloten de start van het haringseizoen uit te stellen tot vrijdag 23 juni a.s.
Nederlanders eten opnieuw meer vis dan vorig jaar
Nederlanders eten meer vis dan vorig jaar. Gemiddeld aten we in ons land 9,5 kg vis per persoon.
Support jij de Vangst van de Dag?
We beseffen het niet altijd, maar iedereen kan er op een overwachts moment afhankelijk van zijn: de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM).
Ga eropuit deze zomer: bezoek een visserij uitje
Visserijgemeenten houden de visserijfoklore graag in ere door in de zomer oer-Hollandse evenementen te organiseren waar de bezoekers terug in de tijd kunnen gaan door oude tradities kunnen aanschouwen. Maar ook een kijkje in de keuken krijgen hoe de vissector innoveert.