Nieuws

Op deze pagina lees je alle laatste nieuwtjes op het gebied van vis. Van de start van het haringseizoen, visgerelateerde events bij jou in de buurt tot leuke winacties en andere nieuwe items op de Visrecepten website.

vrijdag 5 Juli 2019

Hoe Frans is fruits de mer?

Fruits de mer stijgen razendsnel in populariteit, maar hoeveel mensen weten er nu eigenlijk dat deze lekkernijen uit onze eigen Noordzee komen? We kennen de prachtige etagères op de pittoreske Franse terrasjes, vol met Noordzeekrab, mesheften en langoustines.

Lees meer

donderdag 13 juni 2019

Visculinair Zomereditie is weer uit!

Deze zomerse editie staat vol met nieuwe suggesties voor zonnige visgerechten. Zo passeren verschillende ‘vruchten uit de Noordzee’ de revue en hopen we je met onder meer leuke vis-evenementen en vissige gadgets weer een zee aan inspiratie te bieden.

Lees meer

vrijdag 1 maart 2019

Visculinair voorjaarseditie is weer uit!

Deze voorjaarseditie van het Visculinair magazine geeft je echt lentekriebels! We inspireren je met suggesties om 'aan het spit te rijgen', we laten je grenzeloos genieten, vertellen je alles over Wijn&Spijs en voelen culinaire nomade, René Pluijm, aan de tand.

Lees meer

dinsdag 4 December 2018

Visculinair Magazine december is uit!

Alweer bijna een jaar voorbij! Wat vliegt de tijd toch; zeker naarmate je ouder wordt, lijkt die klok nog harder te gaan tikken. En we willen allemaal zo graag die tien ballen in de lucht houden, want druk, druk, hoort bij deze tijd.

Lees meer

vrijdag 16 November 2018

De naakte waarheid over overbevissing

Het is je misschien niet ontgaan: Nederlandse BN’ers gingen bloot (achter een dode vis) om actie te voeren tegen overbevissing. Laat duidelijk zijn: wereldwijd is er nog veel sprake van onverantwoorde visserij, wat een gezond ecosysteem op onze planeet niet ten goede komt.

Lees meer

maandag 24 September 2018

De Bewuste Visweek

Van 24 tot en met 30 september is De Bewuste Visweek. Initiatiefnemers MSC (Marine Stewardship Council), ASC (Aquaculture Stewardship Council) en het WNF willen consumenten stimuleren om bij het kopen van vis te kiezen voor aantoonbaar duurzaam gevangen of verantwoord gekweekte vis, voorzien van een keurmerk.

Lees meer

vrijdag 7 September 2018

Hollandse Nieuwe stijl is 'on a roll'!

Je ziet het tegenwoordig steeds vaker in de horeca: haring verwerkt in een enorme variatie aan gerechten. Deze trend - die ook wel Hollandse Nieuwe Stijl wordt genoemd - laat zien dat haring veelzijdig is en kan verrassen.

Lees meer