Vis on Fire!
De zomerperiode staat ook wel bekend als hét barbecueseizoen. De temperatuur stijgt, de BBQ krijgt weer een grondige schoonmaakbeurt, parken en tuinen raken overvol met fanatieke barbecueliefhebbers. Met het hele gezin, als koppel of vriendengroep pak je uit met veel lekkers om te grillen. Snel wordt gekozen voor een stukje vlees op de barbecue; maar onze missie is jou te enthousiasmeren steeds vaker voor vis op de grillplaat te kiezen.
De tendens van minder vleesconsumptie zet ook door bij deze vorm van gezellig buiten eten. Daarom willen wij je graag voorzien van een diversiteit aan BBQ-gerechten waarin vis en groenten de hoofdrol spelen. De mogelijkheden voor vis, schaal- en schelpdieren zijn eindeloos! Alles wat je normaal gesproken 's winters op het fornuis bereidt, biedt nu talloze mogelijkheden voor de BBQ.
Wij gaan telkens weer op zoek naar nieuwe recepten om jou te inspireren aan de slag te gaan met vis op de grill. Hiervoor vroegen wij BBQ-chef Ralph de Kok om zijn hulp. In het vorig seizoen van het televisieprogramma ‘Ik BBQ voor jou’ en in de afleveringen van dit jaar bereidde hij smakelijke visgerechten die je best eenvoudig op de barbecue kunt klaarmaken.
Ontdek de recepten en laat je inspireren door de verrassende combinaties. Kun je soms nog wat hulp gebruiken? Of ben je nieuwsgierig naar hoe Ralph de Kok de gerechten bereidt? Wij hebben bij elk recept ook de aflevering geplaatst. Zo kun je meekijken hoe hij dit klusje klaart.
Seizoen 5
- Gegrilde forel met spek en zeekraal
- Schol op een plankje
- Gegrilde langoustines met vadouvan en kruidenboter
- Sliptong met langoustines en whiskey-roomsaus
- Makreel uit de wok met teriyakisaus
- Stoom-gerookte rode poon
NIEUW! Seizoen 6
- Zalm met gevulde bavette
- Stifado van vis met gegrilde garnalen
- Rode mul in kool
- Sliptong op gerookte caprese
- Gerookte en gestoomde makreel op toast
- Kabeljauw met chorizo-kruidenkost en gegrilde paprikaroomsaus