Ingrediënten
- rode poonfilets
- grof zeezout
- walnoten houtpellets of houtsnippers
- vers gemalen zwarte peper
Bereiding
- Steek je barbecue aan en plaats een lekbak op het rooster, vlak boven de kolen.
- Pekel de visfilets door er ruim zeezout overheen te strooien. Laat ca. 30-60 minuten pekelen.
- Spoel de filets schoon onder stromend water en dep ze droog.
- Vul de lekbak voorzichtig met heet (kokend) water, leg een rooster boven de lekbak en leg daarop de poon filets. Strooi een handjevol walnotenpellets over de gloeiende kolen en sluit het deksel van de barbecue.
- Stoom-rook de vis in ca. 20 minuten gaar.
- Serveer met een lekkere salade of bijvoorbeeld op een toastje met citroenmayonaise en vers gemalen zwarte peper!
Bekijk hier de video van het recept
Bron
Ralph de Kok, Ik BBQ voor jou 2022
Poon
De rug en bovenzijde van de poon zijn lichtrood. De onderzijde is oranje of wit. De rode poon wordt maximaal 40 cm lang. Poon heeft een fijne, zoet-garnaalachtig smaak. De poon kan goed worden gestoofd, gebakken of gerookt.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
118 kcal/494 kj
- Vetten:
-
5.03 g.
- Eiwitten:
-
17.02 g.