Ingrediënten

  • 4 grote langoustines
  • 1 tl vadouvan kruiden
  • 1/2 klein bakje kruidenboter
  • een scheut olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Steek je barbecue aan en zorg voor een directe hitte van ca. 250 graden.
  2. Butterfly de langoustines: Leg de langoustines op de rug en ‘halveer’ ze in de lengte maar snijd niet helemaal door het pantser.
  3. Besprenkel de langoustines met olijfolie en bestrooi met peper, zout en een snufje vadouvan kruiden.
  4. Gril de langoustines kort op de hete barbecue, begin op de vleeskant. Draai ze na ongeveer 1 minuut op de rug. Gril ze nog kort op deze zijde (afhankelijk van de grootte, ca. 3 minuten). Bestrijk tegelijkertijd met je favoriete kruidenboter.
  5. Serveer direct!

 

Klik hier voor de video met dit recept

Bron

Ralph de Kok, Ik BBQ voor jou 2022

Langoustine

Langoustines zijn kleine oranjekleurige zeekreeften met een witte onderkant die 15 tot 20 cm lang kunnen worden. Ze zijn betrekkelijk lang en slank vergeleken met andere kreeftensoorten. Vaak wordt de langoustine verward met de grote garnaal, de gamba.

Alles over Langoustine

Langoustine

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
86 kcal
/
360 kj
Vetten:
1.10 g.
Eiwitten:
17.50 g.