Ingrediënten

  • 4 rode mulfilets
  • Chinese kool (bladeren)
  • gele rijst
  • VOOR DE KRUIDENBOTER:
  • 100 g boter
  • schil van 1 sinaasappel
  • sap van ½ sinaasappel
  • 1 tl mosterd
  • 1 el Toscane-kruiden (Verstegen)
  • scheut ketchup
  • zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

  1. Steek de barbecue aan en zorg voor een hoge temperatuur van ca. 200°C.
  2. Roer voor de kruidenboter alle daarvoor bestemde ingrediënten door elkaar. 

  3. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.

  4. Haal wat bladeren van de kool en leg in elk blad een mulfilet. Kruid vervolgens de vis met peper en zout en besmeer met een laag kruidenboter. Leg er dan een tweede koolblad bovenop.

  5. Zet een wokpan met een laagje kokend water op de hete barbecue en plaats er een rooster in zodat deze boven het water hangt en de vispakketjes kunnen stomen.

  6. Leg de vispakketjes op het rooster en gaar deze ca. 6 à 8 minuten, met gesloten deksel en bestrijk deze, tijdens de garing, nog af en toe met wat kruidenboter.

  7. Schep wat gele rijst op een bord en plaats er 2 mulfilets-pakketjes op.

  8. Doe er nog een flinke klont kruidenboter bovenop en serveer.

Klik hier voor de video van het recept

Bron

Ralph de Kok, Ik BBQ voor jou 2023

 

Mul

De mul is een rondvis en familie van de harder.

Alles over Mul

Mul

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
109 kcal
/
555 kj
Vetten:
3.80 g.
Eiwitten:
19.00 g.