Ingrediënten

  • 200 g mulfilet, in stukjes
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 blik mais van 285 g, uitgelekt
  • 200 g spinazie
  • 2 tl ras-el-hanout
  • 3 eieren
  • 130 g roomkaas
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200°C en vet 4 ovenvaste schaaltjes van ongeveer 14 cm doorsnede in met olijfolie.
  2. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui een paar minuten tot deze glazig is.
  3. Voeg de maïs, spinazie en ras-el-hanout toe en roerbak dit tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Klop de eieren los met de roomkaas en wat peper en zout.
  5. Leg in elk ovenschaaltje 2 plakjes bladerdeeg. Draai het 2e plakje een kwartslag zodat de zijkanten overal ongeveer even hoog zijn en druk het deeg goed tegen de rand van het schaaltje.
  6. Schep de stukjes rauwe mulfilet door het maïsmengsel en verdeel dit over de ovenschaaltjes.
  7. Schenk het eimengsel er voorzichtig overheen en bak de mini hartige taartjes in 30 minuten in het midden van de oven gaar.

Mul

De mul is een rondvis en familie van de harder.

Alles over Mul

Mul

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
109 kcal
/
555 kj
Vetten:
3.80 g.
Eiwitten:
19.00 g.