Ingrediënten

  • 4 grote of 8 kleine mulfilets
  • 1 sjalot
  • 1 courgette
  • 1 venkelknol
  • 8 kerstomaatjes
  • 4 el (rijst- of arachideolie
  • 8 sprietjes bieslook
  1. Snipper het sjalotje fijn en snijd de courgette en de venkelknol  in heel kleine blokjes (van 3-5 mm). Snijd de kerstomaatjes in dunne plakjes.
  2. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak de sjalot, courgette en venkel 2-3 minuten op hoog vuur beetgaar. Schep de plakjes tomaat erdoor en bak nog 1 minuut. Schep de groenten in het midden van vier warme borden.
  3. Bestrijk de mulfilets met olie en bak ze in een hete grillpan of koekenpan in 4-6 minuten mooi bruin en net aan gaar. Keer de filets pas als ze vanzelf van de pan loslaten. Leg de filets met de velkant naar boven op de groente. Garneer met de sprietjes bieslook.

Mul

De mul is een rondvis en familie van de harder.

Alles over Mul

Mul

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
109 kcal
/
555 kj
Vetten:
3.80 g.
Eiwitten:
19.00 g.