Ingrediënten
- 4 sliptongetjes
- 2 bollen buffelmozzarella (à 125 g), in plakjes
- 5 grote rijpe tomaten
- 4 el geroosterde pijnboompitten
- 1 knoflookteen, in hele kleine stukjes gehakt
- handjevol basilicumblaadjes, de helft fijngehakt
- chimichurri kruiden (Verstegen)
- zout en versgemalen zwarte peper
Bereiding
- Steek de barbecue aan en zorg voor een direct en indirect deel.
-
Vouw een bakje van aluminiumfolie en doe hier wat houtsnippers in. Vouw goed dicht en prik er gaatjes in. Leg het pakketje boven een brander (direct) en leg de bol mozzarella er zo ver mogelijk vandaan (indirect).
-
Rook de mozzarella gedurende 10 minuten met gesloten deksel. Zet apart.
-
Knip over de lengte de graten van de rug van de vis en aan de buikkant de ingewanden met maagzakje weg. Knip dan schuin ook de kop eraf, zodat je een mooi schoon visje overhoudt. Of vraag de visdetaillist de visjes voor je schoon te maken.
-
Bestrijk de tongetjes met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Gril de visjes, op een heet rooster, ca. 4 minuten aan elke kant, met gesloten deksel.
-
Snijd de mozzarella en 4 tomaten in plakjes en leg deze om en om op een bord. Besprenkel met wat olijfolie en leg er een gegrild sliptongetje bovenop (of ernaast).
-
Snijd 1 tomaat in kleine blokjes en meng met de knoflook en wat gehakte basilicum. Meng met een klein beetje olijfolie en breng op smaak met wat chimichurry kruiden, peper en zout.
-
Schep wat van deze tomatensalsa over de vis en strooi wat pijnboompitten over het gerecht.
-
Garneer met hele basilicumblaadjes.
Klik hier voor de video van het recept
Bron
Ralph de Kok, Ik BBQ voor jou 2023
Tong
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
79 kcal/332 kj
- Vetten:
-
2.10 g.
- Eiwitten:
-
15.00 g.