Doen! Vis en groenten in het seizoen

vrijdag 8 december 2023
seizoen

Komende maanden kunnen we weer volop genieten van seizoensgroenten zoals andijvie, boerenkool, broccoli, sperziebonen en spinazie. Nu horen we je denken: maar die zijn toch het hele jaar te koop? Dat klopt, maar groenten in het seizoen kopen, heeft wel degelijk voordelen.

Ze zijn doorgaans betaalbaarder, de kwaliteit is op zijn hoogtepunt en de smaak het beste. En niet onbelangrijk: ze bieden een gezonde dosis essentiële vitamines en mineralen tijdens de koudere en donkere maanden. Dit geldt niet alleen voor groenten, maar ook voor vis. En je raadt het al… door deze twee te combineren, zet je snel een voedzame maaltijd op tafel in deze periode van het jaar.

Beide zijn overigens niet alleen slankmakers, op voorwaarde dat de vis niet gefrituurd wordt of overladen is met vettige saus natuurlijk, maar ook smaakmakers. Al duizenden jaren worden groenten en vis met elkaar gecombineerd. In de loop der jaren zijn ideale combinaties ontstaan waarbij aromatische componenten van bepaalde groenten perfect samengaan met specifieke vissoorten.


Naar overzicht