Ingrediënten
- 2 à 4 scholfilets
- 1 tl olijfolie
- ½ tl ras-el-hanout
- peper en zout
- Voor de bloemkoolcouscous:
- 300 g bloemkool
- 15 g koriander
- 10 g dille
- 25 g pistachenoten
- 50 g granaatappelpitjes
- 3 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 el granaatappelmelasse
- peper en zout
Bereiding
- Rasp de bloemkool met een grove rasp of hak deze fijn in een keukenmachine.
- Haal de blaadjes van de koriandertakjes. Hak deze samen met de dille fijn.
- Hak de pistachenoten grof en meng dit met de bloemkoolcouscous, kruiden en granaatappelpitjes in een grote schaal.
- Meng 3 eetlepels olijfolie met de citroensap en granaatappelmelasse. Breng de dressing op smaak met peper en zout en roer dit door de bloemkoolcouscous.
- Verwarm de airfryer voor op 180°C.
- Smeer de scholfilets in met een theelepel olijfolie en bestrooi ze met de ras-el-hanout, peper en zout. Leg de filets op een velletje bakpapier.
- Zodra de airfryer is voorverwarmd, leg je de filets met bakpapier in de mand.
- Bak de vis in 3 à 4 minuten gaar.
- Haal ze er voorzichtig uit met een spatel en verdeel ze over de borden Serveer met de bloemkoolcouscous.
Tip
Wil je de bloemkoolcouscous liever warm serveren? Bak de bloemkoolrasp dan even aan in een hete pan met een klein beetje olijfolie. Zet het vuur uit en voeg dan de dressing en overige ingrediënten toe.
Ben je geen liefhebber van koriander? Vervang dit dan door peterselie.
Ken jij onze Receptafette al?
Dit recept is onderdeel van onze Receptafette. Samen met andere foodies heeft Hanneke een heerlijk gerecht gemaakt met vis uit de airfryer als hoofdingrediënt. Benieuwd naar de andere recepten en thema's?
Lees er hier alles over!
Schol
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
94 kcal/393 kj
- Vetten:
-
2.00 g.
- Eiwitten:
-
19.00 g.