Ingrediënten

  • 8 schollen als filet
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 1 teen knoflook, in plakjes
  • 1 el olie
  • 400 g verse spinazie
  • 50 g roomboter
  • 1 kg aardappelen

Bereiding

  1. Verwarm de olie met daarin de knoflook en laat een minuutje op het vuur staan.
  2. Doe de spinazie er in delen bij en laat slinken. Breng op smaak met zout, peper en de rasp van ½ citroen. Laat héél goed uitlekken en knijp, als de spinazie iets is afgekoeld, alle vocht eruit.
  3. Verwarm de roomboter in een pan met 1 eetlepel citroensap en de rasp van de andere helft van de citroen en laat op laag vuur smelten.
  4. Leg de scholfilets klaar. Op het uiteinde gaat een plukje van de spinazie. Rol de filets op en leg in een ovenschaal. Giet de citroenboter over de scholfilets en zet de schaal in de oven. Na 15-20 minuten is je vis gaar en goed warm. Serveer met aardappelpuree.

Schol

Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak. Kleine schollen worden vaak panklaar verkocht, van grotere schollen koopt men meestal filets. Deze filets zijn het lekkerst wanneer ze gepaneerd en gefrituurd worden.

Alles over Schol

Schol

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
94 kcal
/
393 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
19.00 g.