Ingrediënten
- 400 g wijting filet, in repen gesneden
- 1 zakje taco kruidenmix
- 3 el (olijf)olie
- 12 taco schelpen
Bereiding
- Meng de kruidenmix met de olie in een kom.
- Leg de reepjes wijting in de kruidenmix en laat dit minimaal een uur marineren in de koelkast. Langer kan ook, bijvoorbeeld een hele nacht.
- Zet alle andere ingrediënten alvast klaar vlak voordat de vis wordt gebakken.
- Haal de vis uit de marinade en leg ze, in één laag, in de mand van de airfryer.
- Zet de mand terug in de airfryer.
- Stel de airfryer in op 200°C en zet hem aan.
- Bak de vis in ongeveer 10 tot 12 minuten gaar.
- Haal de vis uit de airfryer en leg op een bord of schaal.
- Je kunt de taco’s alvast samenstellen, maar het is ook gezellig iedereen zijn eigen taco’s te laten vullen.
Opties om erbij te serveren: sla, limoen, geraspte kaas, plakjes tomaat, fijn gesneden rode peper, ringetjes lente-ui, koriander, guacamole, citroenmayonaise
Ken jij onze Receptafette al?
Dit recept is onderdeel van onze Receptafette. Samen met andere foodies heeft Esmée een heerlijk gerecht gemaakt met vis uit de airfryer als hoofdingrediënt. Benieuwd naar de andere recepten en thema's?
Lees er hier alles over!
Wijting
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
85 kcal/358 kj
- Vetten:
-
1.20 g.
- Eiwitten:
-
18.50 g.