Ingrediënten

  • 200 g rivierkreeftjes
  • 1 stokbrood in schuine plakken gesneden (niet te dun)
  • 1 teentje knoflook door midden gesneden
  • extra vierge olijfolie
  • 2 el Japanse mayonaise
  • 1 limoen
  • 1 el sriracha
  • flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
  • 1 avocado, in hele kleine blokjes
  • 1/3 komkommer in hele kleine blokjes, zonder vruchtvlees
  • een paar takjes koriander of peterselie

Bereiding

  1. Meng de rivierkreeftjes met de Japanse mayonaise, sriracha, versgemalen zwarte peper en een snuf zout. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.

  2. Meng de blokjes avocado met de komkommer, koriander (of peterselie), peper, zout en limoensap (naar smaak).

  3. Besprenkel de sneetjes stokbrood met olijfolie en wrijf het teentje knoflook over de stukjes stokbrood. Gril beide kanten goudbruin.

  4. Beleg de bruschetta met de frisse, groene salsa en verdeel daaroverheen de pittige rivierkreeftjes. Besprenkel eventueel nog wat extra Japanse mayonaise en/of sriracha over de bruschetta's.

Dit recept is speciaal voor de Receptafette ontwikkeld door Familie over de Kook
 

Rivierkreeft

Er zijn verschillende soorten rivierkreeften, die allemaal gemeenschappelijk hebben dat ze in zoet water leven, in tegenstelling tot vrijwel alle andere kreeften.

Alles over Rivierkreeft

Rivierkreeft

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
68 kcal
/
286 kj
Vetten:
0.10 g.
Eiwitten:
16.00 g.