Ingrediënten
- 200 g rivierkreeftjes
- 1 stokbrood in schuine plakken gesneden (niet te dun)
- 1 teentje knoflook door midden gesneden
- 2 el Japanse mayonaise
- 1 limoen
- 1 el sriracha
- 1 avocado, in hele kleine blokjes
- 1/3 komkommer in hele kleine blokjes, zonder vruchtvlees
- een paar takjes koriander of peterselie
- extra vierge olijfolie
- flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout
Bereiding
-
Meng de rivierkreeftjes met de Japanse mayonaise, sriracha, versgemalen zwarte peper en een snuf zout. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.
-
Meng de blokjes avocado met de komkommer, koriander (of peterselie), peper, zout en limoensap (naar smaak).
-
Besprenkel de sneetjes stokbrood met olijfolie en wrijf het teentje knoflook over de stukjes stokbrood. Gril beide kanten goudbruin.
-
Beleg de bruschetta met de frisse, groene salsa en verdeel daaroverheen de pittige rivierkreeftjes. Besprenkel eventueel nog wat extra Japanse mayonaise en/of sriracha over de bruschetta's.
Dit recept is speciaal voor de Receptafette ontwikkeld door Familie over de Kook
Rivierkreeft
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
68 kcal/286 kj
- Vetten:
-
0.10 g.
- Eiwitten:
-
16.00 g.