Ingrediënten
- 400 g rivierkreeftjes
- 750 g rijpe tomaten
- 2 el olijfolie
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- 3 eetlepels verse oregano of tijm, fijngehakt
- versgemalen peper
- 200 ml crème fraîche of room
- 400 g koelverse pappardelle
Bereiding
- Snijd 4 tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.
- Snijd de rest van de tomaten in stukjes. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de sjalotjes zachtjes glazig.
- Voeg de tomatenstukjes met ook de zaadjes en vocht van de andere tomaten toe. Roer er 1 eetlepel oregano door en voeg wat zout en peper toe.
- Laat alles 10 minuten zachtjes sudderen. Kook intussen de pappardelle volgens de aanwijzingen op het pak. Pureer de tomaten met een staafmixer (of in de keukenmachine) tot een gladde saus en roer de room erdoor.
- Giet de pasta af en schep de pappardelle met de tomatenreepjes en driekwart van de rivierkreeftjes door de saus. Warm het gerecht nog heel even door en schep het in diepe (pasta) borden.
- Strooi de rest van de rivierkreeftjes en oregano erover. Lekker met vers geraspte Parmezaanse kaas.
Rivierkreeft
Er zijn verschillende soorten rivierkreeften, die allemaal gemeenschappelijk hebben dat ze in zoet water leven, in tegenstelling tot vrijwel alle andere kreeften.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
68 kcal/286 kj
- Vetten:
-
0.10 g.
- Eiwitten:
-
16.00 g.