Ingrediënten
- 4 coquilles
- 100 g rivierkreeftjes
- 4 tl zalmforel eitjes
- 125 g zeewiersalade
- boter en/of olie
- klein handje gemengde sla
- peper en zout
- Dressing:
- 3 el mayonaise
- 1/2 tl gerookte paprikapoeder, scherpe variant
- 1 tl limoensap
- zout en peper, naar smaak
Bereiding
- Meng alle ingrediënten voor de dressing met elkaar en schep deze in een boterham- of diepvrieszakje. Leg even weg tot gebruik.
- Leg de schelpen (of bordjes) klaar.
- Verdeel de gemengde salade erover.
- Schep de zeewiersalade op de sla.
- Verhit een koekenpan op hoog vuur en verhit hier de boter en/of olie in.
- Bestrooi de coquilles met peper en zout.
- Bak de coquilles in de koekenpan. Twee minuten op elke kant.
- Leg op iedere schelp een coquille.
- Schep op elke coquille een theelepel zalmforeleitjes.
- Knip een klein puntje van een boterhamzakje en spuit een paar toefjes van de dressing langs de coquille.
- Serveer direct.
Tip
Wikkel de coquilles in een stukje bacon voor het bakken voor een extra rokerige smaak.
Serveertip
Heb je geen schelpen van coquilles in huis? Dit gerecht kun je ook op mooie borden opmaken.
Coquille / St. Jacobsschelp
De coquille of St. Jacobsschelp is een schelpdier dat behoort tot de familie van de kamschelpachtigen. Het eetbare gedeelte is de dikke witte spier die beide schelpen bij elkaar houdt.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
83 kcal/347 kj
- Vetten:
-
0.72 g.
- Eiwitten:
-
16.20 g.
Rivierkreeft
Er zijn verschillende soorten rivierkreeften, die allemaal gemeenschappelijk hebben dat ze in zoet water leven, in tegenstelling tot vrijwel alle andere kreeften.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
68 kcal/286 kj
- Vetten:
-
0.10 g.
- Eiwitten:
-
16.00 g.