Ingrediënten

  • 6 grote scholfilets
  • 1 sinaasappel
  • 1 el peterselie (vers of diepvries van Darégal)
  • 1 el bieslook (vers of diepvries van Darégal)
  • 3 gedroogde tomaatjes
  • 3-4 el olijfolie
  • 2 beschuiten
  • zout en peper, versgemalen

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de sinaasappel schoon en rasp er 1 eetlepel oranje schil af. Pers de sinaasappel uit.
  2. Halveer de scholfilets in de lengte en besprenkel ze met sinaasappelsap en strooi er wat zout en peper over.
  3. Hak de tomaatjes fijn en schep ze met de peterselie en bieslook in een kom met de sinaasappelrasp en 1 eetlepel olijfolie door elkaar. Voeg zout en peper toe. Strijk dit mengsel over de scholfilets uit en rol de filets stevig op.
  4. Vet een lage ovenschaal in en zet de scholrolletjes er naast elkaar in. Schenk 2 eetlepels sinaasappelsap op de bodem. Verkruimel de beschuiten en strooi het kruim over de scholrolletjes. Sprenkel de rest van de olijfolie erover. Bak de scholrolletjes in de oven in ongeveer 20 minuten mooi bruin en gaar.

Lekker met wortelrauwkost en aardappelpuree.

Schol

Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak. Kleine schollen worden vaak panklaar verkocht, van grotere schollen koopt men meestal filets. Deze filets zijn het lekkerst wanneer ze gepaneerd en gefrituurd worden.

Alles over Schol

Schol

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
94 kcal
/
393 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
19.00 g.