Ingrediënten
- 6 grote scholfilets
- 1 sinaasappel
- 1 el peterselie (vers of diepvries van Darégal)
- 1 el bieslook (vers of diepvries van Darégal)
- 3 gedroogde tomaatjes
- 3-4 el olijfolie
- 2 beschuiten
- zout en peper, versgemalen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de sinaasappel schoon, rasp er 1 eetlepel oranje schil af en hem uit.
- Halveer de scholfilets in de lengte, besprenkel ze met sinaasappelsap en strooi er wat zout en peper over.
- Hak de tomaatjes fijn en schep ze met de peterselie en bieslook in een kom met de sinaasappelrasp en 1 eetlepel olijfolie door. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Strijk dit mengsel over de scholfilets uit en rol de filets stevig op.
- Vet een lage ovenschaal in en zet de scholrolletjes er naast elkaar in. Schenk 2 eetlepels sinaasappelsap op de bodem. Verkruimel de beschuiten en strooi het kruim over de scholrolletjes. Sprenkel de rest van de olijfolie erover. Bak de scholrolletjes in de oven in ongeveer 20 minuten mooi bruin en gaar in de oven.
Schol
Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak. Kleine schollen worden vaak panklaar verkocht, van grotere schollen koopt men meestal filets. Deze filets zijn het lekkerst wanneer ze gepaneerd en gefrituurd worden.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
94 kcal/393 kj
- Vetten:
-
2.00 g.
- Eiwitten:
-
19.00 g.