Ingrediënten

  • 4 scholfilets met vel
  • partjes limoen, voor erbij
  • Chipotle-ancho-recado
  • 4 tenen knoflook, ongepeld
  • 2 gedroogde chipotle-pepers
  • 2 gedroogde ancho-pepers
  • 1½ el gedroogde oregano
  • sap van ½ limoen
  • Avocado-kerstomatensalade
  • 14 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 Libanese (of ½ gewone) komkommer, in schijfjes
  • 3 lente-uitjes, met groen, gesneden
  • 1 avocado, in stukjes
  • 3 el olijfolie
  • sap van 1 limoen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe voor de recado de knoflooktenen in een braadslee. Rooster ze in 15–20 minuten zacht. Laat afkoelen en pel ze.
  2. Doe de chipotle- en ancho-pepers in een kom. Giet er kokend water op tot ze onderstaan. Laat 15 minuten weken, laat ze uitlekken. Bewaar het vocht.
  3. Verwerk de uitgelekte pepers, knoflook en oregano met een mespuntje zout in de keukenmachine tot een pasta. Voeg het limoensap en 4 eetlepels weekvocht toe; mix door elkaar. Schep in een niet-metalen kom.
  4. Leg de visfilets in de marinade, dek af met folie, zet 30 minuten in de koelkast.
  5. Steek de barbecue aan of zet een grillpan op middelhoog vuur. Rooster of gril de filets in 3 minuten per kant gaar. strijk er zo nu en dan marinade over.
  6. Meng alle salade-ingrediënten in een kom met flink zout en peper. Serveer de vis op borden en geef de salade erbij, plus versgeperst limoensap.
Bron
Kalender 2016 met Jamie Magazine

Schol

Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak. Kleine schollen worden vaak panklaar verkocht, van grotere schollen koopt men meestal filets. Deze filets zijn het lekkerst wanneer ze gepaneerd en gefrituurd worden.

Alles over Schol

Schol

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
94 kcal
/
393 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
19.00 g.