Ingrediënten
- 250 g roze garnalen
- 500 g trostomaten, in plakjes
- 2 bollen buffelmozzarella (à 125 g), in plakjes
- 1 el groene pesto
- 2 el mayonaise
- 1 el crème fraîche
- 2 el basilicumblaadjes
Bereiding:
- Leg de tomaat en de mozzarella op 4 borden. Meng voor de dressing de pesto met de mayonaise, de crème fraîche en 2 el water. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Verdeel de garnalen en de dressing over de salade. Bestrooi met de basilicumblaadjes. Lekker met knapperige sneetjes ciabatta.
Serveertip
Vervang de helft van de tomaten door 1-2 eetrijpe avocado's in plakjes. Avocado geeft het lunchgerecht een volle en romige smaak. Variatietip Vervang de roze garnalen door Hollandse garnalen.
Roze garnaal
De roze garnaal is een kleine gepelde warmwatergarnaal en behoort tot de familie van Penaeidae garnalen.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
98 kcal/410 kj
- Vetten:
-
2.00 g.
- Eiwitten:
-
20.00 g.