Ingrediënten

  • 250 g roze garnalen
  • 500 g trostomaten, in plakjes
  • 2 bollen buffelmozzarella (à 125 g), in plakjes
  • 1 el groene pesto
  • 2 el mayonaise
  • 1 el crème fraîche
  • 2 el basilicumblaadjes

Bereiding:

  1. Leg de tomaat en de mozzarella op 4 borden. Meng voor de dressing de pesto met de mayonaise, de crème fraîche en 2 el water. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  2. Verdeel de garnalen en de dressing over de salade. Bestrooi met de basilicumblaadjes. Lekker met knapperige sneetjes ciabatta.

 

Serveertip

Vervang de helft van de tomaten door 1-2 eetrijpe avocado's in plakjes. Avocado geeft het lunchgerecht een volle en romige smaak. Variatietip Vervang de roze garnalen door Hollandse garnalen.

Roze garnaal

De roze garnaal is een kleine gepelde warmwatergarnaal en behoort tot de familie van Penaeidae garnalen.

Alles over Roze garnaal

Roze garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
98 kcal
/
410 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
20.00 g.