Ingrediënten
- 200 g roze garnalen
- 1 rijpe avocado
- 2 bosuitjes
- 1 limoen of citroen
- 1 el koriander (grof gehakte)
- 2 el olie
- 2 bloemtortilla's
- 4 el zure room
- 50 g geraspte belegen kaas
- 100 g gemengde eikenbladsla
- mespuntje mosterd
- tabasco of chilipoeder
Bereiding
Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Boen de limoen schoon en rasp er 1 theelepel groene schil af. Pers de limoen uit. Schep in een kom de garnalen met de avocadoblokjes, de uienringetjes, de koriander, de geraspte limoenschil en het limoensap voorzichtig door elkaar. Voeg zout en enkele druppels tabasco naar smaak toe.
Bak 1 tortilla in een koekenpan in 1 eetlepel olie aan beide kanten knapperig bruin. Laat de tortilla op een bord glijden. Bak de andere tortilla op dezelfde manier. Strijk de zure room over de tortilla’s uit. Strooi de helft van geraspte kaas erover. Verdeel de gemengde sla erover en schep in het midden een flinke berg garnalensalade. Strooi de rest van de geraspte kaas erover.
Roze garnaal
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
98 kcal/410 kj
- Vetten:
-
2.00 g.
- Eiwitten:
-
20.00 g.