Ingrediënten
- 4 zoute haringen
- 1 el geraspte mierikswortel (uit een potje)
- 150 g zuivelspread light (met bieslook)
- 1 bosje radijs
- 1 klein donker volkoren vloerbrood
- 2-3 el bieslook (fijngeknipt)
Bereiding
- Snijd de haringen in repen van 3 cm breed. Meng de mierikswortel door de zuivelspread. Snijd de radijsjes in dunne plakjes.
- Snijd 8 dikke sneden van het brood en bestrijk ze met mierikswortelspread. Leg op vier borden een snee brood en verdeel de radijsjes en repen haring erover.
- Strooi de bieslook erover en dek af met de laatste sneden brood met de besmeerde kant naar beneden.
Tip
Vervang de mierikswortel door grove mosterd en het bieslook door dille.
Haring
De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
216 kcal/906 kj
- Vetten:
-
16.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.