Ingrediënten

  • 4 nieuwe haringen, schoongemaakt
  • 4 Bao buns
  • 1 rode ui, in dunne halve ringen gesneden
  • 3 el rode wijnazijn
  • 4 el piccalilly

Bereiding

  1. Meng de rode ui met de rode wijnazijn in een kommetje en laat dit minimaal een half uur staan.
  2. Stoom de bao buns in een stoommand (of in een vergiet) kokend water. Ongeveer 3 tot 4 minuten.
  3. Snijdt de bao buns in. Niet helemaal doorsnijden.
  4. Bestrijk de onderkant met een eetlepel piccalilly.
  5. Leg er 2 haringfilets op.

  6. Haal een paar ringen rode ui uit het de azijn en leg die op de haringfilet.

  7. Sluit het broodje en serveer direct.

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.