Ingrediënten
- 600 gram zeeduivelfilet
- 1 tl paprikapoeder
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 200 gram champignons
- 4 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 tl honing
- peper en zout
- ratatouille:
- 2 uien
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 2 vleestomaten
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
Bereiding
Spoel de zeeduivelfilet af onder koud water en dep de vis droog. Snijd de filet in blokjes van 2,5 cm en bestrooi deze met paprikapoeder. Snijd de paprika's na het verwijderen van de zaadjes in stukken. Borstel de champignons schoon. Rijg de visblokjes met de paprika's en de champignons aan spiesen. Meng olijfolie met citroensap, honing en peper en zout en bestrijk de brochettes met dit mengsel. Pel voor de ratatouille de uien en snijd deze in stukken. Verdeel de aubergine en de courgette in plakken. Leg de ingekruiste tomaten enkele tellen in kokend water, ontvel ze en snijd ze in stukken. Roerbak de groente met geperste knoflook en peper en zout 10 minuten in de hete olijfolie. Rooster de brochettes onder af en toe keren 10 minuten onder een voorverwarmde grill of in de grillpan.
Lekker met de ratatouille en brood of rijst.
Zeeduivel
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
74 kcal/311 kj
- Vetten:
-
1.50 g.
- Eiwitten:
-
15.00 g.