Ingrediënten
- 4 moten zeeduivel van 200 g elk
- 300 g bulgur
- 500 g groene asperges
- 4 trostomaten
- 2 limoenen
- 1 teen knoflook, gepeld
- 8 el olijfolie
- 2 tl ras-el-hanout (Marokkaans specerijenmengsel)
- handvol blaadjes kruiden, bijv. platte peterselie, munt en/of koriander, grofgehakt
- zout en peper, naar smaak
Bereiding
- Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd de tomaten in partjes, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe de tomaat met de kruiden, het sap van 1 limoen en 4 eetlepels olijfolie in een schaal. Pers de knoflook erboven en schep om.
- Dep de vismoten droog met keukenpapier. Wrijf ze in met de ras-el-hanout en wat zout en peper. Besmeer de vismoten en de asperges met de laatste 4 eetlepels olijfolie.
- Verhit de grillpan. Gril de asperges in 6-8 minuten rondom bruin en beetgaar. Leg ze op een schaal en bestrooi met zout en peper. Gril de vismoten in 3-4 minuten per kant bruin en net gaar. Leg ze op de asperges.
- Giet de bulgur af en schep om met het tomatenmengsel. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de zeeduivel met de asperges en de tomaten bulgur.
- Geef de laatste limoen in partjes gesneden erbij.
Tips
Moten zeeduivelfilet zijn ook heerlijk om te grillen op de barbecue. Laat de bulgur dan afkoelen tot kamertemperatuur en serveer als salade erbij.
Groene asperges hoef je niet te schillen. Verwijder wel de houtige ondereinden.
Zeeduivel
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
74 kcal/311 kj
- Vetten:
-
1.50 g.
- Eiwitten:
-
15.00 g.