Ingrediënten

  • 600 g zeeduivel, 2 kleine of 1 grote
  • 2 uien
  • 5 takjes tijm
  • zonnebloemolie
  • 2¾ el grove kerrie
  • ca. 1 kg voorgekookte zuurkool
  • ½ l tropisch fruitsap
  • 100 g gezouten cashewnoten

Ook te bereiden met…

Bereiding

 

  1. Pel en snijd de uien in 8 stukken. Haal de blaadjes van de takjes tijm.
  2. Verhit 5 eetlepels zonnebloemolie in een stoofpan en roerbak de uien in ca. 4 minuten goudbruin. Voeg de helft van de tijm en 2½ eetlepel kerrie toe. Roerbak nog 30 seconden.
  3. Schep de zuurkool erdoor zodat alles goed is gemengd. Schenk het tropisch fruitsap erbij. Breng tegen de kook aan, zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en stoof de zuurkool 15 minuten.
  4. Schuif de zuurkool daarna naar twee kanten van de pan, leg de zeeduivelfilet ertussen en leg er wat zuurkool overheen. Doe het deksel op de pan en laat de zeeduivel gaar worden: kleine staarten (ca. 300 g) 10 minuten en grote (ca. 600 g) 15-20 minuten.
  5. Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan en roerbak de cashewnoten met ¼ eetlepel kerrie en de rest van de tijm 1-2 minuten. Op een bord laten afkoelen.
  6. Hak de noten grof.
  7. Verdeel de zuurkool en zeeduivel over 4 borden en strooi de noten erover.
     

Lekker met aardappelpuree met bieslook en peterselie erdoor.

Zeeduivel

De zeeduivel is een straalvinnige vis uit de familie van zeeduivels. Deze vis wordt ook wel hozemond, staartvis of lotte genoemd.

Alles over Zeeduivel

Zeeduivel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
74 kcal
/
311 kj
Vetten:
1.50 g.
Eiwitten:
15.00 g.