Ingrediënten

  • 750 g witvis, in stukken gesneden
  • 750 g broccoli
  • klontje boter
  • 1 el olijfolie
  • 2 uien, in halve ringen gesneden
  • 3 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1 stukje verse gember, heel fijn gesneden
  • 2 -3 el gefermenteerde zwarte bonen in chilisaus
  • 1 tl maïzena opgelost in 100 ml water
  • 400 g sobanoedels, gegaard volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  • fijngesneden peterselie of koriander om te garneren
  • peper en zout
  1. Kook de broccoli gaar in gezouten water, giet af en laat uitdampen.
  2. Bestrooi de vis met peper en zout naar smaak. Verhit wat boter en/of olie in een koekenpan en voeg de uien, knoflook, gember en de gefermenteerde zwarte bonen in chilisaus toe. Roerbak dit 1 tot 2 minuten.
  3. Voeg de vis toe en roerbak deze in een paar minuten gaar. Giet er de maïzena met water bij en laat alles 1 minuut op hoog vuur indikken.
  4. Draai het vuur uit en verdeel de sobanoedels en de broccoli over 4 borden. Leg de vis op de noedels bestrooi met de peterselie of koriander en serveer direct.

Schar

Schar is een kleinere, ietwat onbekendere platvissoort en familie van de tong, schol en tarbot.

Alles over Schar

Schar

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
95 kcal
/
400 kj
Vetten:
3.00 g.
Eiwitten:
17.00 g.

Schol

Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak. Kleine schollen worden vaak panklaar verkocht, van grotere schollen koopt men meestal filets. Deze filets zijn het lekkerst wanneer ze gepaneerd en gefrituurd worden.

Alles over Schol

Schol

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
94 kcal
/
393 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
19.00 g.