Ingrediënten
- 4 el olie
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 375 ml witte wijn
- 1 kg mosselen, schoongemaakt
- 1 prei, in ringen
- 1 wortel, in stukjes
- 1 venkelknol, in reepjes
- 1 pot pastasaus di Mare 425 g
- 1 1/2 l visbouillon
- 2 laurierbladeren
- 4 takjes tijm
- 10 saffraandraadjes
- 150 g penne pasta
- 12 rauwe garnalen, ontdooid en gepeld
- 2 blikjes tonijnmoot in olijfolie 160 g, uitgelekt
Bereiding
- Verhit 2 eetlepels olie in een hoge pan en bak de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de mosselen en witte wijn toe. Kook de mosselen 5-8 minuten tot ze gaar zijn. Haal ze uit de pan, zeef het kookvocht en bewaar dit.
- Verhit in dezelfde pan 2 eetlepels olie en bak de prei, wortel en venkel 3 min. Voeg de pastasaus toe met de bouillon, het kookvocht, laurier, tijm en saffraan en laat alles 8 minuten zachtjes koken. Voeg de penne toe, laat 7 minuten zachtjes doorkoken en voeg dan de garnalen toe. Kook nog 3 minuten.
- Breek de tonijn in stukken. Schep ze met de mosselen door de soep en warm goed door. Verwijder de laurierbladeren en takjes tijm en breng op smaak met zout en peper.
Mosselen
De schelp van de mossel heeft een blauwzwarte kleur. De binnenkant is parelmoer-glanzend.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
74 kcal/311 kj
- Vetten:
-
3.00 g.
- Eiwitten:
-
9.80 g.