Ingrediënten

  • 16 langoustines
  • 3 el verse kruiden, bijvoorbeeld tijm, peterselie, munt
  • 1 kleine rode peper, zonder zaadlijsten in ringetjes
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 6 el olijfolie
  • 2 limoenen, in partjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 220ºC. Ris de blaadjes van de takjes kruiden en hak ze fijn. Meng de kruiden met de peperringetjes en de knoflook door de olijfolie. Voeg zout naar smaak toe.
  2. Snijd de staart van langoustines vanaf het midden - de kop en scharen blijven intact! - in de lengte doormidden. Leg ze op een met bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de kruidenolie.
  3. Rooster de langoustines 6-8 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel ze over 4 borden en sprenkel de rest van de kruidenolie erover. Serveer met de limoen en naar wens knapperig ciabatta.

 

Tip:

Maak de kruidenolie enkele uren van tevoren zodat de pittige smaak van de rode peper en de knoflook kunnen intrekken.

Fruits de mer

Fruits de mer stijgen razendsnel in populariteit, maar hoeveel mensen weten er nu eigenlijk dat deze lekkernijen uit onze eigen Noordzee komen? We kennen de prachtige etagères op de pittoreske Franse terrasjes, vol met noordzeekrab, mesheften en langoustines. Laat de Franse naam je niet in verwarring brengen, want deze worden allemaal voor onze eigen deur gevangen. In de maand juli zet het Nederlands Visbureau deze fruits de mer letterlijk op de kaart als ‘vis’ van de maand. Dat de Hollandse garnaal voor de deur wordt gevangen, is algemeen bekend, maar onze Noordzee zit ook vol met schelp- en schaaldieren zoals kreeften, krabben en mosselen.

Alles over Fruits de mer

Fruits de mer

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/

Langoustine

Langoustines zijn kleine oranjekleurige zeekreeften met een witte onderkant die 15 tot 20 cm lang kunnen worden. Ze zijn betrekkelijk lang en slank vergeleken met andere kreeftensoorten. Vaak wordt de langoustine verward met de grote garnaal, de gamba.

Alles over Langoustine

Langoustine

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
86 kcal
/
360 kj
Vetten:
1.10 g.
Eiwitten:
17.50 g.