Ingrediënten

  • 16 middelgrote langoustines
  • 1 dl cognac
  • 6 dl kippenbouillon
  • 4 dl room
  • 1 groot glas witte wijn
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g zeekraal
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snijd de sjalotjes en knoflook fijn. Pel de langoustines. Zet de staarten koel weg en houd de koppen en schalen apart.
  2. Verhit olijfolie in een pan, voeg de koppen en schalen toe en laat op een hoog vuur aanbakken. Roer regelmatig om. Flambeer met cognac en blus met de kippenbouillon. Voeg de witte wijn, sjalotjes en knoflook toe en laat op een laag vuur inkoken tot 2/3.
  3. Voeg de room toe en laat opnieuw inkoken tot 2/3. Giet de soep door een zeef en laat het niet meer koken.
  4. Pocheer de langoustines net gaar in de soep. Kruid met peper en zout en werk af met zeekraal.

Langoustine

Langoustines zijn kleine oranjekleurige zeekreeften met een witte onderkant die 15 tot 20 cm lang kunnen worden. Ze zijn betrekkelijk lang en slank vergeleken met andere kreeftensoorten. Vaak wordt de langoustine verward met de grote garnaal, de gamba.

Alles over Langoustine

Langoustine

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
86 kcal
/
360 kj
Vetten:
1.10 g.
Eiwitten:
17.50 g.