Ingrediënten

 • 2 plakken ham (Parma of Serrano)
 • 100 ml balsamico olie
 • 2 a 3 tl honing
 • 6 coquilles
 • zeezout en peper

Bereiding

 1. Leg 2 plakken ham op een schaaltje in de oven (220 °C) en bak in circa 5 minuten krokant. Haal uit de oven en laat de ‘chips’ even afkoelen/drogen op een schoon bordje zodat ze goed krokant worden.
 2. Breng 100 ml balsamico olie en 2 à 3 theelepels honing bijna aan de kook en laat deze zachtjes inkoken tot stroop. Als de balsamico tot ongeveer een derde is ingekookt laat je het afkoelen. Het is inmiddels een soort stroop geworden. Let op dat de stroop warm vloeibaarder is dan afgekoeld, dus haal tijdig van het vuur.
 3. Bak als laatste de coquilles 2 x 2 minuten mooi bruin in de roomboter. Laat deze even liggen op een stuk keukenrol zodat ze geen vocht meer verliezen op het bord.
 4. Verdeel de coquilles over de borden, bestrooi met zeezout en wat grove peper, spuit er balsamicostroop over en verdeel de Parma-chips.
   

Tip

Deze crema balsamico is ook kant en klaar te koop in de supermarkt en speciaalzaak.

Coquille / St. Jacobsschelp

De coquille of St. Jacobsschelp is een schelpdier dat behoort tot de familie van de kamschelpachtigen. Het eetbare gedeelte is de dikke witte spier die beide schelpen bij elkaar houdt.

Alles over Coquille / St. Jacobsschelp

Coquille / St. Jacobsschelp

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
83 kcal
/
347 kj
Vetten:
0.72 g.
Eiwitten:
16.20 g.

Fruits de mer

Fruits de mer stijgen razendsnel in populariteit, maar hoeveel mensen weten er nu eigenlijk dat deze lekkernijen uit onze eigen Noordzee komen? We kennen de prachtige etagères op de pittoreske Franse terrasjes, vol met noordzeekrab, mesheften en langoustines. Laat de Franse naam je niet in verwarring brengen, want deze worden allemaal voor onze eigen deur gevangen. In de maand juli zet het Nederlands Visbureau deze fruits de mer letterlijk op de kaart als ‘vis’ van de maand. Dat de Hollandse garnaal voor de deur wordt gevangen, is algemeen bekend, maar onze Noordzee zit ook vol met schelp- en schaaldieren zoals kreeften, krabben en mosselen.

Alles over Fruits de mer

Fruits de mer

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/