Ingrediënten

  • 300 g scheermessen
  • 2-3 el mayonaise
  • ½ bekertje zure room à 125 ml
  • ¾ el kerriepoeder
  • 2 el verse koriander, fijngehakt
  • 50 g veldsla

Bereiding

  1. Leg de scheermessen in een stoommandje en stoom ze in een steamer of afgedekt boven een pan met een laag kokend water tot alle schelpen in 4-6 minuten open staan.
  2. Roer de mayonaise met de zure room, kerriepoeder en wat zout en peper tot een dikke saus. Roer ook de koriander erdoor.
  3. Verdeel de veldsla over bordjes en leg op elk bordje een scheermes met de openkant naar boven. Schep met een theelepel een reep kerriemayonaise naast de scheermes in de schelp.

Fruits de mer

Fruits de mer stijgen razendsnel in populariteit, maar hoeveel mensen weten er nu eigenlijk dat deze lekkernijen uit onze eigen Noordzee komen? We kennen de prachtige etagères op de pittoreske Franse terrasjes, vol met noordzeekrab, mesheften en langoustines. Laat de Franse naam je niet in verwarring brengen, want deze worden allemaal voor onze eigen deur gevangen. In de maand juli zet het Nederlands Visbureau deze fruits de mer letterlijk op de kaart als ‘vis’ van de maand. Dat de Hollandse garnaal voor de deur wordt gevangen, is algemeen bekend, maar onze Noordzee zit ook vol met schelp- en schaaldieren zoals kreeften, krabben en mosselen.

Alles over Fruits de mer

Fruits de mer

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/

Scheermes

Scheermessen zijn broze, langwerpige schelpen. De naam dankt de scheermes aan zijn vorm.

Alles over Scheermes

Scheermes

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/