Ingrediënten
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 300 g knolselderij, geschild en in blokjes
- 2 el olijfolie
- 750 ml kippenbouillon (van tabletten)
- 150 g Hollandse garnalen
- 2 el bieslook, fijngeknipt
Bereiding
- Fruit het sjalotjes en de knolselderij in een soeppan met olijfolie in 3-4 minuten zachtjes glazig. Voeg de bouillon toe en kook de knolselderij in 15 minuten zachtjes gaar.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Serveer de soep in miniglaasjes en schep er een lepel Hollandse garnalen in. Garneer met bieslook.
Ook lekker als voorgerecht, schenk de soep dan in whiskyglazen.
Hollandse garnaal
Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
90 kcal/380 kj
- Vetten:
-
2.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.