In de vitrine

Visspecialisten en de inkopers van groothandels en supermarkten kopen de vis in bij de groothandel, bij de visverwerkende bedrijven en soms rechtstreeks op de visafslag.

vitrine vis

De visspecialist heeft een ruim assortiment aan verse vis in de vitrine waar hij of zij je alles over kan vertellen. De vis kun je vaak in z’n geheel, gefileerd, gerookt of gebakken kopen.

Vraag jouw visspecialist gerust welke vis op het moment in het seizoen is of hoe je deze het beste kunt klaarmaken.

In de supermarkt kun je zowel verse vis in het koelschap vinden als vriesverse (bewerkte) vis op de vriesafdeling.
 

Vervolg de reis van de vis naar 'Aan tafel!'

Het verhaal van... Kees Sloot, visspecialist

Kees Sloot is al 20 jaar visspecialist. Hij zou zich geen mooiere baan kunnen voorstellen dan de baan die hij heeft. Het is niet alleen klanten tevreden naar huis zien gaan met een mooi stukje vis, maar ook met een stukje achtergrond over het product.

Kees Sloot

“Naast kwaliteit van de vis is service volgens mij net zo belangrijk. In een visspeciaalzaak moet hygiëne, versheid, assortiment, kwaliteit, vakmanschap en service allemaal in huis zijn. Daarom ga je tenslotte naar een specialist."

Lees meer verhalen als die van Kees

Recepten & bereiding

Fileren kun je leren!

Laat jij die hele vissen ook altijd liggen? Gewoon omdat je niet weet hoe "het" moet? Bekijk dan onze masterclass vis fileren! We leggen je de verschillen uit tussen plat- en rondvissen en leren je hoe je mooie filets kunt snijden. Dus pak snel een fileermes en doe stap voor stap mee!

Lees meer

vissoorten

Welke vissoorten zijn er?

Er zijn heel veel verschillende vissoorten, waarvan kabeljauw, zalm en haring je bekend zullen zijn. Ben je benieuwd welke vissoorten er nog meer zijn en wat voor heerlijke gerechten je er mee kunt maken? Alle biologische, culiniare en achtergrondinformatie over elke vissoort ben je bij Visrecepten.nl aan het juiste adres!

Lees meer over vissoorten

Jouw recepten

Mijn favoriete recepten

Wordt het vanavond een scholletje, een broodje makreel of een heerlijke vistaart? Op Visrecepten.nl ben je aan het juiste adres voor de allerlekkerste recepten met vis. Met ruim 1.000 recepten kan het bijna niet anders dan dat jouw favoriete recept er tussen zit. Maak een account aan en sla al je favoriete recepten op.

Bekijk mijn recepten