In de vitrine
Visspecialisten en de inkopers van groothandels en supermarkten kopen de vis in bij de groothandel, bij de visverwerkende bedrijven en soms rechtstreeks op de visafslag.
De visspecialist heeft een ruim assortiment aan verse vis in de vitrine waar hij of zij je alles over kan vertellen. De vis kun je vaak in z’n geheel, gefileerd, gerookt of gebakken kopen.
Vraag jouw visspecialist gerust welke vis op het moment in het seizoen is of hoe je deze het beste kunt klaarmaken.
In de supermarkt kun je zowel verse vis in het koelschap vinden als vriesverse (bewerkte) vis op de vriesafdeling.
Het verhaal van... Kees Sloot, visspecialist
Kees Sloot is al 20 jaar visspecialist. Hij zou zich geen mooiere baan kunnen voorstellen dan de baan die hij heeft. Het is niet alleen klanten tevreden naar huis zien gaan met een mooi stukje vis, maar ook met een stukje achtergrond over het product.
“Naast kwaliteit van de vis is service volgens mij net zo belangrijk. In een visspeciaalzaak moet hygiëne, versheid, assortiment, kwaliteit, vakmanschap en service allemaal in huis zijn. Daarom ga je tenslotte naar een specialist."