Campagne Makreel

logo makreel

De gestoomde, warm gerookte makreel is in Nederland bij een breed publiek een gewaardeerde lekkernij als vis op een toastje op de borrelplank. Ook over de grenzen geniet de Nederlandse makreel bekendheid. Het overgrote deel van de makreelvangst van de Nederlandse rederijen wordt namelijk geëxporteerd naar landen buiten de Europese Unie, Amerika, Egypte, West-Afrika, de landen van voormalig Sovjet Unie en Japan. 

Maar er zijn meer redenen te noemen om wat vaker voor makreel te kiezen. Want makreel is...
LEKKER: smaakt ook heel goed in een salade, pasta, ovengerecht of gegrild
DUURZAAM: scoort goed als het gaat om CO2-reductie
GEZOND: hoog gehalte omega 3
BETAALBAAR: voor slechts enkele euro's heb je een makreel

In deze campagne van het Nederlands Visbureau wordt de veelzijdigheid van makreel gepromoot. De campagne richt zich op een brede doelgroep, die makreel nog moeten ontdekken of de variëteit in bereiding nog niet kennen. Door makreel te verwerken in aansprekende, trendy gerechten en achtergrondinformatie te delen, maakt het Nederlands Visbureau de vissoort voor een brede groep toegankelijk.

opbouw payoff
Vetlekker

Makreel biedt vele gezondheidsvoordelen, maar we moeten natuurlijk niet vergeten dat het vooral ook vet lekker is en makkelijk te bereiden. De gestoomde variant, ‘warm gerookt’ genoemd, is in Nederland het bekendst en belandt vaak op een broodje of toastje bij de borrel. Maar er kan
nog veel meer met makreel! Gerookt of vers, hij smaakt vet goed in een salade, pasta of ovengerecht.
Gegrild op de BBQ is hij ook fantastisch.

 

Makreel staat in de top 10 meest geconsumeerde
vissoorten van Nederland

Vetduurzaam

Dat makreel vetlekkervetgezondvetbetaalbaar is, wist je zeker wel!? Maar wist je ook dat makreel vetduurzaam is?

Want wild gevangen makreel hoeft niet gevoerd te worden, verbruikt geen water anders dan zijn zwemwater en de visserijschepen verbruiken relatief weinig brandstof. Hierdoor is deze vis een goede keuze voor hen die willen bijdragen aan de klimaatdoelstellingen; makreel scoort namelijk vetgoed als het gaat om CO2-reductie. En laat hiermee varkens- en rundvlees, kip, tofu en Vega burger ver achter zich. Daarmee is makreel ook nog eens vetduurzaam!

Makreel, vetgoed!

Lees hier onze makreel factsheet.

RADIOCOMMERCIAL 

Vetduurzaam
Vetgezond

Makreel is vet gezond, hij bevat een zee aan omega 3-vetzuren. Goed voor je hart, hersenen en gezichtsvermogen. Makreel zit ook boordevol vitaminen zoals A, D, K, B12, C en mineralen die onder meer belangrijk zijn voor een goed werkend immuunsysteem. Met de proteïnen zit het ook wel snor. Makreel bevat circa 20% hoogwaardige eiwitten. Belangrijk voor spieropbouw en -herstel. Superfood dus! Met al z’n goede vetten is deze vis bij uitstek geschikt voor een gezonde maaltijd. Een wekelijkse portie van 70 gram is al voldoende om aan je gezonde vetten te komen.

Per 100 gram bevat makreel Rauw Warm gerookt Koud gerookt In blik, olie
KJ 968 1306 1250 1108
kcal 233 315 267 267
Eiwit (g) 18 19,5 21,1 20
Vet (g) 17,9 26,1 24,1 20,7
Waarvan omega 3 (g) 3,9 7,1 5,9 6,9
Natrium (g) 85 250 746 420
IJzer (mg) 1 1,2 1,2 1,2
Vitamine D 8 4,3 8,2 4,3
Vitamine E 0,4 0,7 0,5 3,5

 

Makreel is een echte superfood, want het bevat naast veel omega 3 ook vitaminen & mineralen zoals: A, D, K, B12
en C, fosfor en magnesium

 

Vetbetaalbaar
Vetbetaalbaar

Deel jouw recepten met makreel via #makreelvetgoed

Facebook | Instagram

Meer informatie

Wil je meer weten over makreel? Ga naar de vissoort pagina Makreel waar je achtergrondinformatie vindt over de levenscyclus, vistechniek, voedingswaarden, verkrijgbaarheid en nog veel meer. 

Voor meer informatie over de campagne ‘Makreel, vetgoed’ kan er contact opgenomen worden met het Nederlands Visbureau 088 - 336 96 55.

Deze campagne in het kader van makreel wordt mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie, Europees Fonds voor maritieme zaken en visserij.

EU logo