Ingrediënten
- 2 verse makreelfilets in stukjes
- 1 rol koelvers pizzadeeg
- ½ bloemkool, in kleine roosjes
- 1 tl kurkuma
- 200 g hummus (koelvers of zelfgemaakt)
- 2 el zwarte olijven
- zout en peper naar smaak
- verse koriander
- peper en zout naar smaak
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200˚C.
- Kook de bloemkoolroosjes 10 minuten voor. Laat goed uitlekken en schep om met kurkuma. Breng op smaak met zout.
- Rol het deeg met bakpapier uit op de bakplaat en bestrijk met hummus.
- Verdeel de bloemkoolroosjes en olijven erover en bak 10 minuten in de oven.
- Verdeel dan de makreel erover, bestrooi royaal met peper en zout en bak nog 5 à 10 minuten tot de makreel gaar is.
- Garneer met verse koriander naar smaak.
Tip
Ook lekker met gerookte makreel.
Makreel
Makreel is een duidelijk te herkennen vis. Zijn rug is groenblauw gekleurd met donkere zebra-achtige strepen en een diep ingesneden staartvin. De buik van de makreel is wit.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
- /