Ingrediënten
- 250 g verse makreelfilet, in stukjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 aubergines, in blokjes
- 280 g zwarte olijven tapenade
- 300 g spaghetti, eventueel volkoren
- basilicum, enkele verse blaadjes
- 3 el olijfolie
- peper en zout naar smaak
Bereiding
- Kook de spaghetti in ruim gezouten water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en houd een kopje van het kookvocht apart.
- Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten.
- Voeg de aubergine toe en bak op middelhoog vuur in ongeveer 10 minuten zacht en gaar.
- Voeg de stukjes makreelfilet toe en bak dit in 5 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Doe de spaghetti bij het mengsel en roer de tapenade erdoor. Maak het geheel wat smeuïger met wat van het kookvocht.
- Serveer de pasta direct met wat blaadjes verse basilicum.
Tip
Ook lekker met gerookte makreel.
Makreel
Makreel is een duidelijk te herkennen vis. Zijn rug is groenblauw gekleurd met donkere zebra-achtige strepen en een diep ingesneden staartvin. De buik van de makreel is wit.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
- /