Ingrediënten

  • 200 g verse makreelfilet, in stukjes
  • 3 volkoren tortilla's
  • 4 plakjes jalapeño’s, fijngehakt + extra ter garnering
  • ½ kleine ui, gesnipperd
  • ½ tl knoflookpoeder
  • 75 g mayonaise
  • zout naar smaak
  • verse koriander om te garneren
  • muffinvorm

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Steek met behulp van een ring van ongeveer 10 cm 9 cirkels uit de tortilla’s.
  2. Verdeel de rondjes over een ingevette muffinvorm.
  3. Meng de makreel met de jalapeños, ui, knoflookpoeder en mayonaise en breng op smaak met zout. 
  4. Verdeel het mengsel over de tacocups en bestrooi met de cheddar. 
  5. Bak in 15 minuten gaar en goudbruin. 
  6. Serveer met verse koriander en extra jalapeños naar smaak. 

Tip

Ook lekker met gerookte makreel.

Makreel

Makreel is een duidelijk te herkennen vis. Zijn rug is groenblauw gekleurd met donkere zebra-achtige strepen en een diep ingesneden staartvin. De buik van de makreel is wit.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.

Alles over Makreel

Makreel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/